Hava Durumu

Haziran ayı memur ve emekli maaşları Kurban Bayramı'ndan önce ödenecek mi?

Kurban Bayramı tarihlerinin Haziran ayı içerisinde maaş ödemelerinin yapılacağı tarihlere denk geliyor olması nedeniyle Memur ve Emekliler maaş ödemelerinin erken ödenip ödenmeyeceğine yönelik araştırmalara başladı. Her ayın 15'inde memurlar maaşlarını alırken emekli aylık ödemeleri ise her ayın 17'sinde başlayıp 28'ine kadar devam ediyor. Peki Memur ve emekli maaşları erken hesaplara yatacak mı, açıklama yapıldı mı?

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
Haziran ayı memur ve emekli maaşları Kurban Bayramı'ndan önce ödenecek mi?

Memur ve emekliler Haziran ayı maaş ödemelerinin bayram öncesinde hesaplara yatırılıp yatırılmayacağı sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. Memur maaşları normalde her ayın 15'inde hesaplara yatırılırken, emekli maaşları ise her ayın 17 ve 28'i arasında hesaplara yatırılıyor. 15 Haziran tarihinin Arefe günü olması, 16-19 Haziran Kurban Bayramı tarihlerinin de emekli maaşı ödeme günlerine denk geliyor olması nedeniyle ödemelerin erkene alınıp alınmadığı sorgulanıyor. Peki Memur ve emekli Haziran ayı maaşları erken ödenecek mi?

MEMUR HAZİRAN AYI MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ?

Memur maaşları normalde her ayın 15'inde hesaplara yatırılıyor. 15 Haziran Cumartesi günü Arefe günü olması nedeniyle maaş ödemelerinin bir gün öncesinde Cuma günü hesaplara yatırılması bekleniyor.

EMEKLİ (SSK, BAĞ-KUR, EMEKLİ SANDIĞI) HAZİRAN AYI MAAŞLARI ERKEN ÖDENİR Mİ?

SSK emeklileri 17 ve 26'sı arasında, Bağ-Kur emeklileri ise her ayın 25-28'i arasında maaş ödemelerini alır. Emekli Sandığı kapsamında maaş alan emekliler ödemelerini her ayın ilk beş gününde aldıkları için zaten Haziran ayı maaşları hesaplarına yatırılmış durumda! SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Haziran ayı maaş ödemelerinin ise bayram önce yatırılması beklentiler arasında yer alsa da konuya dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenleme ile SSK ve Bağ-Kur aylık ödemelerinin resmi tatil veya hafta sonuna gelse bile zamanında ödeniyor. Bu nedenle Kurban Bayramı (16-19) Haziran tarihleri arasında resmi tatil olsa bile bu tarihler arasında maaş ödemesi alan SSK emeklilerin maaşları banka hesaplarına yatacak. Bu yüzden ödemelerin öne çekilmeme ihtimali de bulunyor

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.