Timsah'tan dev hamle

Bursaspor Basketbol Takımı'nda geleceğe dönük çalışmalar sürüyor. Timsah'ta son olarak Karesispor'da başantrenör görevini üstlenen Fahri Güler, Spor Okulları'nın başına getirildi

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

Bursaspor camiası sadece futbolda değil basketbolda da altyapı için hamleler yapıyor. Yeşil Beyazlılar son olarak geçtiğimiz sezon Karesispor'da başantrenörlük görevini üstlenen Fahri Güler ile Spor Okulları'nın başına geçmesi konusunda anlaşma sağladı. Timsah'ın Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde düzenlenen ve Timsah'ın basketbolcusu Karlo Vragovic'in de yer aldığını imza töreninde konuyla ilgili konuşan Bursaspor Basketbol Şube Başkanı Sezer Sezgin, "Basketbol takımımızın önümüzdeki yıllarda devamlılığını sağlayacak önemli bir adım atıyoruz. Bursaspor Basketbol'u tüketen değil üreten bir şube olmalıyız. Bu neticede altyapının öneminin farkındayız. Nasıl Vakıfköy'de Türkiye'nin en iyi futbolcuları yetişiyorsa bunu Basketbolda da yapmak istiyoruz" dedi.

VAKIFKÖY'Ü ÖRNEK ALIYORUZ

Bursaspor Basketbol Genel Menajeri Nedim Yücel "Bildiğiniz gibi geçtiğimiz sezon Sınav Koleji ile bir anlaşma yaptık. Spor Okulları'nın başına bugünden itibaren Fahri Güler'i getiriyoruz. Fahri Güler 15 yıl Tofaş altyapısında çalışmış son olarak Karesi Spor'da görev alan tecrübeli bir isim. İnşallah bundan sonra Vakıfköy örneğinde olduğu gibi A takıma altyapıdan oyuncu kazandırmak istiyoruz" diye konuştu. Bursaspor'da görev almanın çok özel olduğunu Fahri Güler ise, "Bursa geçmişinde çok değerli basketbolcular kazandırmayı başaran bir şehir. Bursaspor, Bursa'nın en büyük markası. Bunun neticesinde Bursa patentli oyuncular yetiştirmek için var gücümüzle çalışacağız" şeklinde konuştu.