6 Şubat'ı tahmin etmişti: Deprem bilimciden Bursa için uyarı geldi!

6 Şubat depremlerini tahmin etmesiyle dikkat çeken Deprem Bilimci Serkan İçelli’den bu kez Bursa ve Yalova için uyarı geldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2025 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2025 15:05

Bursa'nın Gemlik ilçesinde son günlerde art arda meydana gelen 3.9, 4.2 ve 4.3 büyüklüğündeki depremler, Marmara Bölgesi'nde yaşayan vatandaşlarda endişe yarattı.

BURSA İÇİN KORKUTAN UYARI GELDİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Deprem Bilimci Serkan İçelli, özellikle Kuzey Anadolu Fayı'nın Güney koluna dikkat çekerek, Bursa ve Yalova’yı etkileyebilecek 6.5 ila 6.8 büyüklüğünde depremler yaşanabileceğini ifade etti.

MARMARA BÖLGESİ FAY HATLARI TEKRAR GÜNDEMDE

Gemlik merkezli sarsıntılar sadece Bursa’da değil; Yalova, Kocaeli, Balıkesir ve İstanbul'un bazı ilçelerinde de hissedildi.

Bu durum, Marmara Denizi çevresindeki aktif fay hatlarını yeniden gündeme getirdi. Deprem riski açısından Güney kol ve Avcılar segmenti uyarıları öne çıkıyor.