
Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Şahin Biba başkanlığında gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında söz alan CHP Meclis Grup Sözcüsü Yücel Akbulut, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken Mustafa Bozbey’in tutuklanma sürecine dair açıklamalar yaptı. Akbulut, hem hukuki sürece yönelik eleştirilerini hem de yaşanan gelişmelerin yerel yönetimler ve seçilmiş irade açısından yarattığı tartışmaları meclis kürsüsünden dile getirdi.
Bursa’da 47 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanının seçildiğini belirten Akbulut, Mustafa Bozbey’in Nilüfer’e kazandırdığı hizmetler nedeniyle Bursalıların ona güvenip başkan seçtiğini ifade etti ve tutuklu yargılanmasına tepki gösterdi. Akbulut ayrıca hakkında gizlilik kararı verilen bir soruşturmada yandaş medya organları tarafından Bozbey’in masumiyet karinesinin ayaklar altına alındığını söyledi.
“SERT GÜVENLİK TEDBİRİYLE KARŞI KARŞIYA KALDIK”
Bursa Büyükşehir Başkan Vekili seçimleri sırasında CHP üyeleri ile polis arasında yaşanan gerilime de değinen Akbulut, “Her zaman kullandığımız meclis otoparkı girişinden içeri girmek istediğimizde, meclis üyesi olduğumuzu ve toplantıya katılmak üzere geldiğimizi açıkça belirtmemize rağmen, kolluk tarafından her zaman kullandığımız kapıdan giriş yapamayacağımız söylenmiştir. Oysa yapılan çağrıda hangi kapıdan giriş yapılacağına ilişkin herhangi bir bilgi ya da bildirim bulunmamaktadır. Bir belediye meclis üyesinin meclis toplantısına hangi kapıdan gireceğine kolluk değil, hukuk ve idari düzen karar verir. Buna rağmen orantısız ve sert güvenlik tedbirleriyle karşı karşıya bırakıldık. Biber gazı sıkıldı. Genel başkan yardımcımız ve Bursa milletvekilimiz Sayın Nurhayat Altaca Kayışoğlu hastanelik oldu. Kadın meclis üyelerimiz gazın etkisine maruz kaldı. Yaşanan bütün bu olaylarda Cumhuriyet Halk Partili belediye meclis üyelerinin herhangi bir kusuru ya da taşkınlığı bulunmamaktadır” dedi.
“AMACIMIZ BURSA HALKINA FAYDALI OLMAK”
AK Parti Meclis Üyesi Sinan Kahraman, Mustafa Bozbey’in bir soruşturma süreci geçirdiğini bu süreçte hukuka uygun bir şekilde başkan vekili seçimi yapıldığını belirtti.
Kahraman, “Başkan vekili seçimi yapılması gerekiyordu ve biz de Şahin Başkanımızı aday gösterdik. Hep birlikte burada seçtik. O gün burada olsaydınız, sizlerden de destek gelirdi. Sonuçta Bursa halkı bu meclisi seçen iradedir. Dolayısıyla mecliste çoğunluğun bizde olduğunu Bursa halkı ve kamuoyu da biliyor. O yüzden kanunda ne yazıyorsa biz onu yaptık. Bizim derdimiz burada hep birlikte Bursa halkına hizmet edebilmek. İki yıldır buradasınız. Bu iki yılda neler oldu? Seçildiğinizden bugüne kadar hangi yatırımları yaptınız? Biz bunları görmedik ama şimdi hepsini tek tek inceleyeceğiz. Neler yapılmış, neler eksik kalmış göreceğiz. Bizim için devamlılık esastır. Yarım kalan projeler varsa tamamlayacağız. Bizden önce yapılması gereken ama eksik bırakılan işleri de tamamlayacağız. Dava sonuçlanırsa başkanımız yeniden görevine dönebilir. Bizim görevimiz süreci hızlandırmak ve Bursa halkına faydalı olmak” diye konuştu.