
Bursa’nın Osmangazi ilçesinde çöplük alanda çıkan yangın, kent genelinde paniğe neden oldu.
Yoğun siyah dumanlar birçok noktadan görülürken, itfaiye ekipleri alevleri kontrol altına almak için çalışma başlattı.
YANGIN GEÇİT MAHALLESİ’NDE ÇIKTI
Yangın, Osmangazi ilçesi Geçit Mahallesi’nde bulunan çöplük alanda meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayıldı.
YOĞUN DUMAN KENTİN HER YERİNDEN GÖRÜLDÜ
Yangının etkisiyle yükselen siyah dumanlar, Bursa’nın farklı noktalarından net şekilde görüldü. Dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
EKİPLER ALEVLERE MÜDAHALE EDİYOR
Olay yerine ulaşan ekipler, yangının çevreye sıçramasını önlemek için yoğun çaba sarf etti. İş makinelerinin de söndürme çalışmalarına destek verdiği öğrenildi. Bölgede zaman zaman yoğun duman oluşmaya devam ederken, ekiplerin müdahalesi sürüyor.
NEDENİ ARAŞTIRILIYOR
Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemezken, olayla ilgili inceleme başlatıldı. Söndürme ve soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yangının kesin nedeninin ortaya çıkarılması bekleniyor.