Bursa'da 'Kimya Her Yerde' projesi

Bursa Atatürk Anadolu Lisesi öğretmeni Nuray Taşer ve öğrencileri, proje ortakları Ayşe Hümeyra Ökten AİHL, Bursa merkez AİHL, Derince Anadolu Lisesi, Yalova Termal Fen Lisesi, Yalova Çiftlikköy AİHL ve Amasya Anadolu Lisesi ile birlikte 'Bize Her Yer Kimya' konulu eTwinning projesini başarıyla yürütüyor. Şubat ayında başlayan proje haziran ayında sona erecek.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

Proje ile ilgili ilk olarak afiş ve logo tasarladıklarını anlatan Nuray Taşer, doğal besinini kendin yap başlığı altında bir e-book kitabı oluşturduklarını kaydetti.

Taşer, "Asıl hedefimiz kimyanın sadece okulda görülen bir ders olmadığını, aksine geçmişten günümüze hayatımızda ne kadar büyük rol oynadığını göstermek" dedi.

Kimyanın nerelerde kullanılabileceği ile ilgili öğrencileri ile birlikte araştırmalar yaptıklarını anlatan Taşer, "Yaptığımız deneylerde kozmetikte kullanılan parfümün evde nasıl yapılabileceğini gösterdik. Ayrıca evde sirke ve tereyağı yapıp oluşturduğumuz hikâyeyi bir kitap üzerinde birleştirdik" diye konuştu.

Proje sonunda önemli beceriler kazandıklarının altını çizen Taşer, "Sunum becerilerimiz gelişti, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanım konusunda becerilerimiz gelişti. Farklı insanlarla kaynaşarak, birbirimizin fikirlerine, yaptıklarına saygı duyarak görevimizi tamamladık" ifadelerini kullandı.