Bursa'da pedallar 'temiz ve yaşanabilir çevre' için dönüyor

Bursa Tophane Rotary Kulübü'nün 12'incisini bu yıl düzenlediği Geleneksel Tophane'den Mudanya'ya Bisiklet Turu etkinliği 'temiz ve yaşanabilir çevre' teması ile başladı .

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

HABER | Merve ÖZDEMİR

Tophane Rotary Kulübü'nün gelenekselleştirdiği ve Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi, Mudanya Belediyesi ve Bisiklet Federasyonu'nun paydaşı olduğu etkinliğin startını Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem verdi.

Tophane Rotary Kulübü 2020-2021 Dönemi Başkanı Dinçer Tomruk, bu yıl 12'incisini gerçekleştirdikleri bisiklet turunun, 2010 yılında elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Rotaryen Hakan Özdündar ve eşi Nuray Özdündar anısına düzenlendiğini söyledi.

Her yıl farklı bir tema ile organize edilen etkinliğin bu yılki temasının 'temiz ve yaşanabilir çevre' olduğunu aktaran Dinçer Tomruk, bu temanın aynı zamanda Rotary'nin yedinci odak alanı olduğunu anımsattı.

Geçen yıl 1200 bisikletlinin katılımı ile rekor kırılan Tophane'den Mudanya'ya Bisiklet Turu'nun bu yıl pandemi koşullarına uygun şekilde gerçekleştirileceğinin altını çizen Başkan Tomruk, "Tophane'den Mudanya'ya Bisiklet Turunu, pandemi koşullarına uygun gerçekleştirmek üzere yaptığımız başvuru, Bursa Valiliği'nce kabul edilmiş olup, azami 100 katılımcı için tur izni almış bulunmaktayız." Tophane'den tur startını Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem verdi. Mudanya'da bitişte Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz konuşma yaparak turun kapanışını gerçekleştirecek.