
1 Eylül’de “vira bismillah” diyerek denize açılan balıkçılar, bu yıl özellikle hamsi ve istavritte bolluk beklediklerini belirtirken, eylül ayının yıldızının ise sardalya olduğunu söyledi.
SARDALYA EN YAĞLI VE LEZZETLİ DÖNEMİNDE
Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Dalarel, “Üzüm zamanı gelince sardalya yenir. Koruk zamanı da derler. Izgarası ve tuzlaması yapılır. Bu dönemde yağlı ve çok lezzetli olur. Ekime kadar tüketilebilir” dedi.
ASMA YAPRAĞINDA EŞSİZ LEZZET
Bursa’nın Şehreküstü Meydanı yakınlarında faaliyet gösteren küçük bir balıkçı dükkânı ise son günlerin en çok ilgi gören lezzetini sunuyor. Asma yaprağına sarılarak pişirilen sardalya, porsiyonu 250 liradan satılıyor. Balıklar şişe dizildikten sonra altına ve üstüne asma yaprağı konuluyor, ardından mangalda kendi yağında pişiyor.
Balıkçı Serkan Saitoğulları, “Eylül sonuna kadar tam zamanı. Çok yağlı ve lezzetli. Asma yaprağında pişirildiğinde hem kendi tadı hem de yaprağın ekşiliği birleşiyor, mangalda eşsiz bir lezzet ortaya çıkıyor” sözleriyle sardalyanın Bursa’daki müdavimlerine seslendi.