Bursa'da sürdürülebilirlik paneli düzenlendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sanayide Sürdürülebilir Çevre Uygulamaları Paneli düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2025 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2025 14:34

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Merinos Atatürk Kültür Merkezi'nde Sanayide Sürdürülebilir Çevre Uygulamaları Paneli gerçekleştirdi.

Panelde konuşma gerçekleştiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sürdürülebilirliği her bir alanda kullandıklarını açıkladı. Bozbey, "Hepimizin sorunların nasıl çözümü olduğunu bilenlerdeniz yeter ki bir irade ortaya koyalım. Bunu sağyalabildiğimiz de inanın bana Bursa belki de dünyanın en mutlu kentlerinden bir tanesi olur. Bu konuda sanayicilerimizin duyarlılklarını önemsiyorum ama her bir Bursalının da bu duyarlı olmasını bekliyorum. Bizi bir araya getiren bu panel bilgi paylaşımında bulunmanın yanı sıra toplumsal bilincimizi kuvvetlendirecek bir paneldir. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak sürdürülebilirliği tüm projelerimizi kapsayan bir görev olarak üstleniyoruz. Yoğun bir iklim kriziyls karşı karşıyayız. Ovamız çok kıymetli. Şu anda suyumuz 250 metreye kadar düştü. İklim değişikliğinin ve kentlerin bu kadar yoğun hale getirmenin sonuçlarını yoğun bir şekilde yaşıyoruz. Yeşil altyapı projlerini yaygınlaştıdıyoruz. Bursa'nın görünüşünü 15-20 sene sonra ayyuka çıkaracak. Aynı zamanda doğal kaynaklarımızı korumak için önemli adımlar atıyoruz." dedi.

"MİLYAR TON KAYNAK TÜKETİYORUZ"

Sürdürülebilirliğin öneminin altını çizen BTSO AB Uyum ve Yeşil Mutakabat Konsey Başkanı Vedat Kılıç, "Özellikle değişen ve dönüşen yeni dünya düzeniyle karşı karşıyayız. Özellikle sürdürülebilirliğin neden dünyada ve ülkemizde önemli olduğunu açıklamak için geçmişe gitmemiz gerektiğini düşünüyorum. Sanayi devriminden bu yana kullan at anlayışı bugüne kadar geldi. Çevre açısından konuyu ele aldığımızda çevre sorunları adeta iklim krizlerine dönüşmüş durumda. Kaynaklar açısından konuyu değerlendirdiğimizde bugün dünyada üretimi destekleyebilmek için 93 milyar ton kaynak tüketiyoruz. Atıkların etkin bir atık üretimi sistemiyle toplanıp geri dönüştürülerek sanayide ham madde olarak kullanılmasını emreden döngüsel bir ekonomi sürecine mecburi olarak girmiş bulunmaktayız. Konuyu ilçemize ve bu minvalde ilçemiz açısından ve şehrimiz açısından değerlendirmek gerekirse ülke olarak son 20-25 yılda özellikle atıkların yönetilmesi konusunda mevzuat ve regülasyon çalışmalarımızın neredeyse hemen hemen tamamlamış durumdayız." şeklinde konuştu.