
Ahmet Ş., Elveren'in telefonunu kullandığı iddialarına ise "Telefonlarımızı değişiyoruz. Bekar insanlarız. Ben ona telefon aldım. Ben evde telefon bıraktığını hatırlamıyorum. Hatırlamadığım bir şeyi nasıl söyleyeyim. Telefonu birlikte aldığımız yer belli. Ailesi yaptı, onlar suçlu. Ben bir şey yapmadım" diye yanıt verdi.
Ahmet Ş., savcılık ifadesinin ardından 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Ahmet Ş., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ahmet Ş., “Ben kimseye bir şey yapmadım" dedi. 'Kayıp birinin telefonu neden evinizde' sorusuna ise “Benim evimde yaşıyordu. Bulunabilir" diye yanıtladı.