Bursa için çok güzel haber... Türkiye'nin en büyük hastanesi yapılıyor

Türkiye'nin en büyük Çocuk Hematoloji Onkoloji ve Kemik İliği Merkezi Uludağ Üniversitesi'nde yapılacak.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

Yaptığı yardımlarla adından sıkça söz ettiren Bursalı hayırsever iş adamı Sabahattin Gazioğlu, Uludağ Üniversitesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji Hastanesi ve Kemik İliği Nakil Merkezi binası yapılması için 10 milyon TL bağışladı.

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü ile hayırsever iş adamı Sabahattin Gazioğlu arasında Çocuk Hematoloji-Onkoloji Hastanesi ve Kemik İliği Nakil Merkezi bina inşaatı protokolü imzalandı. Valilik binasında geniş katılımla gerçekleştirilen imza töreninde konuşma yapan Vali Münir Karaloğlu Sabahattin Gazioğlu’nun Bursa’nın önemli hayırseverlerinden biri olduğunu belirterek, “Daha önce de üniversitemize önemli katkılar sağlanmıştır. Kentin sağlık altyapısında önemli katkıları olan hayırseverlerimizdendir. Kendisine minnet duyuyoruz. Bugün yaklaşık 10 milyon TL harcayarak 9 bin metrekare kapalı alana sahip sadece Bursa’nın değil, Türkiye’nin ihtiyacı olan bir merkezi kazanacağız. İçerisinde kemik iliğinin de yapılabileceği bir çocuk hastanesine sahip olacağız. Hastanemiz 12 ay gibi kısa bir sürede teslim edilecek. Bunun için protokol imzalıyoruz. Sabahattin Bey çok sağlamcı. İhale hazır, protokol hazır, müteahhitle sözleşme tamamlanmış. Bu şekilde protokol imzalıyoruz. Aslıda temel atma aşamasındayız. Bugün aslında işin yüzde 50’si bitmiş durumda. Hem Bursa ve hem ülkemizdeki çocuklarımız yararlanacak” diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Bölümünde görevli Prof. Dr. Adalet Meral, hayırsever iş adamı Sabahattin Gazioğlu’nun yaptıracağı hastanenin 100 odalı ve 44 hasta yatak kapasiteli olacağına dikkat çekerek, “Sadece hastaya hizmet vermek değil, aynı zamanda genç hekim arkadaşlarımız da eğitilmesinde önemli bir merkez olacaktır. Sabahattin Bey bugün sadece hastalarımıza büyük hizmet vermemiştir, Türk bilimine de büyük katkı sağlamıştır. Gazioğlu ailesinin büyük alçak gönüllülüğü ve cömertliği ile bilime ışık tutmaya devam edeceğiz” dedi.

Bursa’da yaptığı yardımlarla adından sıkça söz ettiren hayırsever iş adamı Sabahattin Göçen ise, "Hayırlı olsun" diyerek, “Allah en kısa zamanda bitirmeyi nasip etsin" şeklinde konuştu. Bunun Bursa ve çevresi için büyük bir yatırım olduğunu dile getiren Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek de, “Sadece Uludağ Üniversitemiz adına değil, Bursamız ve hatta Doğu Marmara adına Gazioğlu ailesine şükranlarımı sunuyorum” dedi.