
Osmangazi ilçesine bağlı Panayır mahallesinin muhtarı Dursun Kara, simsiyah akan Nilüfer Çayı'nın ıslah edilip temizlenmesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ve Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Devlet Su İşleri'ne (DSİ) başvuruda bulundu.
BUSKİ VE DSİ'DEN OLUMSUZ CEVAP
Muhtar Kara, mahallenin içinden geçen Nilüfer Çayı'nın temizlenip ıslah edilmesi için Bursa Büyükşehir belediyesi BUSKİ Daire Başkanlığına ve DSİ Bölge Müdürlüğüne yaptığı yazılı ve sözlü müracatlarına gelen cevapların olumsuz olduğunu açıkladı.
Kara'nın dilekçesini yanıtlayan BUSKİ, söz konusu derelerin temizliğinin periyodik olarak yapıldığını, dere ıslah çalışmasının 2024 yılı yatırım programında yer almadığını bildirdi.
DSİ ise Kara'nın dilekçesine yanıt olarak 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 7. maddesinin (r) fıkrasında "Su ve kanalizasyon hizmetlerini yürütmek, bunun için gerekli baraj ve diğer tesisleri kurmak, kurdurmak ve işletmek; derelerin ıslahını yapmak, kaynak suyu veya arıtmak sonunda üretilen suları pazarlamak" ifadelerinin yer aldığını belirterek şehir merkezinden geçen derelerin meskun mahal içerisinde bulunduğunu, söz konusu talrbin ilgili belediye tarafından değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
MUHTAR KARA: VALİDEN RANDEVU TALEP ETTİK
İki kurumun da verdiği olumsuz yanıt sonrası konuşan muhtar Kara, "Mahallemizin içinden geçen Nilüfer Çayı'nın temizlenip ıslah edilmesi için Bursa Büyükşehir belediyesi BUSKİ Daire Başkanlığına ve DSİ Bölge Müdürlüğüne yapmış olduğumuz yazılı ve sözlü müracatlarımıza gelen cevapta 2024 yılı yatırım planlamasında olmadığı söylenmiştir. Bu sorunumuzu sayın Valimize aktarmak için randevu talep ettik. Bu sorunumuzu çözene kadar mücadelemize hep beraber devam edeceğiz." dedi.
Fotoğraflar: AA