
Daha önce 1 Mart’ta başlayacağı açıklanan araç takip ve kamera sistemi ile görüntü kayıt cihazı ve acil durum butonu bulundurma zorunluluğunun 1 Temmuz’a ertelenmesi yankı bulmaya devam ediyor.
‘BELGE BEKLEYEN ŞİRKETLER VAR’
Bursa Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Ahmet Çakır, “Şu an bir başıboşluk var. Kameralara uygunluk verilmedi. Kameralarda yüz tarama sistemi zorunluluğu getirildi. Kamera konusu hep gündemde ancak Bakanlıktan yeni bir yazı geldi. Yönetmelik değişmiş. Kameraların özellikleri değişmiş. Kameralara uygunluk verildikten sonra işleme alınacak. TSE’den belge almayı bekleyen şirketler var. Verildikten sonra bütün araçlarımıza takıp bütün haber merkezimizde aktif hale getirip güvenlik noktasında net olmasa da destek sağlayacağını düşünüyoruz.” açıklamasını yaptı.
‘PANİK BUTONU AVANTAJ’
Taksilerde kullanılan panik butonu hakkında da konuşan Ahmet Çakır, “Panik butonuna basıldığında o an içinde olumsuz bir durum varsa arabanın içi otomatikman izlenmeye ve dinlenmeye başlanacak. Bu da bizim için avantaj sağlamış olacak.” ifadelerini kullandı.
‘UYGUN KOŞULDA ARAÇ ÜRETİLMELİ’
Bursa’daki taksi hizmetlerini değerlendiren Çakır, “İstanbul veya yurt dışındaki olaylar ile Bursa’yı kıyaslamaya gerek yok. Müşteri açısından da şoför açısından da Bursa’mız hala taksi konusunda çok iyi. Biz Togg’u taksi için üretmelerini isteriz. Onu taksi için hazırlasalar ya da o minvalde bir araç, taksi için hazırlanırsa o zaman biz her şeye varız. Taksi için uygun koşullarda araç üretimine ihtiyaç var.” dedi.