
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğalgazda elektrik faturalarındaki gibi kademeli tarife ve destek gruplarına göre sınırlama getirilmesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Bu doğrultusunda ortalamanın çok üstünde tüketenlerin destek grubundan çıkarılabileceği kaydedildi.
“BEDELİNİ TÜKETİCİ ÖDÜYOR”
Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, olası doğalgaz fatura desteğinin kesilmesinin açıklanmayan zam olarak değerlendirilebileceğini ifade ederek, “Vatandaş zaten geçim sıkıntısı içinde. Yeni yıl zamlarıyla birlikte çok daha zor bir tabloyla karşı karşıya kaldı. Bu nedenle bu tür uygulamaların vatandaşa herhangi bir rahatlama getirmesi mümkün değil. Devlet, kendi üzerindeki mali yükleri azaltmak için yeni düzenlemeler üretiyor. Ancak bunun bedelini her geçen gün daha fazla tüketici ödüyor. Tüketici açısından bakıldığında önümüzdeki sürecin çok daha sıkıntılı olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle başta da söylediğim gibi, bu durumu gizli bir zam olarak değerlendirmek doğru olur.” dedi.
“BİREYSEL BİR ÇIKIŞ YOLU BULUNAMAZ”
Tüketicinin bir kurtarıcıya ihtiyacının olmadığını, örgütlü, kararlı ve birlikte verilen bir mücadeleye ihtiyacı olduğunu belirten Yılmaz, “Tüketici ancak derneklerine sahip çıkarak, birlikte hareket ederek bu sorunların üstesinden gelebilir. Aksi halde bireysel olarak bir çıkış yolu bulması mümkün değil. Bu konuda tüketicinin yaşadığı sıkıntılara gerçek anlamda ferahlık getirecek politikalara ihtiyaç var. Her geçen gün tüketicinin yaşamını zorlaştıran uygulamalara tepkimiz büyük. Ancak mevcut koşullarda gücümüz sınırlı; tek başına yapılabilecek çok fazla bir şey olmadığını da görüyoruz.” şeklinde konuştu.