Bursa Valiliği önünde basın açıklaması artık yasak

Bursa Valiliği, Heykel'deki tarihi valilik binası ve Çarşamba'daki valilik binası önünde basın açıklaması ya da gösteri yapılmasını yasakladı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve ilgili yönetmelik gereği Bursa'da gerçekleştirilecek her çeşit tören ve kutlamalarda ana cadde ve meydanlar yerine şehir stadyumu, hipodrom ve benzeri alanların kullanılmasının usul haline getirilmesi istenilerek, Atatürk Caddesi Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önü ve yakın yerdeki Heykel Anıt alanında, resmi törenler ve vilayet makamından alınan izinler dışında, kitlesel basın açıklamaları ve benzeri eylemlerin yapılması yasaklanmıştı.

Valilik tarafından verilen yasaklama kararına istinaden çeşitli sivil toplum kuruluşları adına vekil avukatlar tarafından yapılan itiraz, Bursa 1. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi de göz önüne alınarak 19/04/2013 tarihinden itibaren valilik makamının 18/12/2012 tarih ve 2012/3769 sayılı oluruna ilaveten "tarihi valilik binası ve Ahmetpaşa Mahallesi Fahri Korutürk Caddesinde bulunan Çarşamba valilik binası önünde" de, kitlesel basın açıklamaları ve benzeri eylemlerin yapılması yasaklanmış olup, bu tür eylemlere tevessül edilmesi halinde faaliyet güvenlik kuvvetlerince men edilecektir" denildi.