
Bursa Van İli ve İlçeleri Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bilinen adıyla Bursa Vanlılar Derneği Başkanı Asker Karataş, Bursa'da Van'ı tanıtan önemli bir isim.
2005 yılından beri faaliyet gösteren derneğin Bursa’da yaklaşık bin 200 üyesi bulunuyor. “Van’ın örf, adet ve geleneklerini Bursalı hemşerilerimizle birlikte birlik ve beraberlik ruhu ile ülkemizin ve şehirlerimizin geleceğine ışık olmak istiyoruz” diyen Karataş, “İki şehir arasındaki mesafeyi kapatmak, şehirlerimizin kültürlerini birbirlerine ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak istiyoruz” dedi. Bunun içinde öncelikle Bursa-Van arasında direk uçak seferlerinin başlatılması konusunda çağrıda bulunan Karataş, “Bursa ve Van Milletvekillerimiz, Valilerimiz ve belediye başkanlarımız lütfen atıl bir durumda olan Yenişehir Havaalanı’ndan haftanın belirli günlerinde doğu illerimize özellikle de Bursa-Van uçuşlarının bir an önce başlatılmasını istiyoruz” dedi.
ZOR GÜNÜN DOSTUYUZ
Dernek faaliyetleri çerçevesinde Bursa'daki Vanlıların sesi olan Karataş; "Vanlılara hizmet için yola çıktık, birliğimiz ve beraberliğimiz için çalışıyoruz. Düğünde, yasta, iyi günde, kötü günde kısacası her zaman Bursa'da yaşayan Vanlılar ile birlikteyiz. Zor günlerin dostu oluyoruz. Üyelerimizin önerilerini alıyoruz ve ortak hareket ediyoruz ancak bu şekilde başarıyı elde edebileceğimize inanıyoruz. Üyemiz olan olmayan tüm Vanlılar ile iç içeyiz. Dostluk ve kardeşlik anlayışıyla hareket ediyoruz. Toplumumuza faydalı olmak için çalışıyoruz. Biz adıyla şanıyla Vanlıyız. Ben değil biz olalım. Hem Vanlılarla hem de yıllardır beraber yaşadığımız Bursalılar ile kaynaştık. Van kültürünü, örf ve adetlerini burada devam ettiriyoruz. Van'ın kültür elçileriyiz. Geleneklerimizi geleceğe taşıyoruz. Başta Van kahvaltısı olmak üzere yöresel yemeklerimizi de tanıtıyoruz. Bursa Van arasındaki turizm potansiyelini ancak karşılıklı uçak seferleri ile pekiştirebiliriz" dedi. Karataş, Bursa’da 72 bin Van’lının yaşadığına da dikkat çekti.