Bursa'ya yeni sanayi sitesi

Yenişehir'de kurulması planlanan Modern Sanayi Sitesi'yle ilgili girişimler son aşamaya geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın satışına onay verdiği Subaşı Mahallesi yakınlarındaki 321 dönümlük arazide ilk kazmanın önümüzdeki yıl vurulması planlanıyor.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Orhan Torun, Oda bünyesinde kurdukları Yenişehir Sanayicileri Kooperatifi'nin (YESAN) söz konusu araziyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan satın alacağını belirtti. Torun, kooperatifin arazide belirleyeceği arsaları, üyesi olan yatırımcılara satışını yapacağını kaydetti. Projenin otomotivin merkezi olan Bursa'da bu alanda bir yan sanayi oluşturacağını belirten YTSO Başkanı Torun, "YESAN'a üye olan kooperatif ortaklarına mevcut arazide belirlenecek olan 800, bin 600, 2 bin 400 ve 3 bin 200 metrekarelik arsalar satılacak. Bu arsaların üzerine yaklaşık 240 adet işyeri kurulacak. Projeye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı altyapı, yeşil alan gibi çalışmalarda kredi desteği verecek. Herhangi bir aksaklık çıkmazsa, projeye önümüzdeki yıl ilk kazma vurulur ve yapımı da 4 yılda tamamlanır" dedi. TSO bünyesinde kurulan Yenişehir Sanayicileri Kooperatifi'ne (YESAN) bugüne değin 83 başvurunun yapıldığını anlatan Torun, kayıtların sürdüğünü belirtti. Torun,"Mermer ocaklarındaki makinelerde kullanılan elmas uçlardan zirai alet imal edenlere, mobilya sektöründen kamyon kasası imal edenlere değin birçok dalda başvurular yapılıyor. İlerleyen günlerde başvuruların artmasını bekliyoruz" diye konuştu.

MODERN ÜRETİM ARTAN İSTİHDAM

Modern Sanayi Sitesi'nin ilçeye önemli katkıları olacağını belirten Torun, "Hem sanayicimiz modern işyerlerinde üretim yapacak, hem istihdama ciddi katkılar sağlanacak" dedi. 655 dönümlük Hazine arazisinde kurulacak Modern Sanayi Sitesi'nin yaklaşık bin 500 kişilik bir istihdam yaratacağını anlatan Torun, "İlçemizin kırsal köylerinden işsizlik nedeniyle büyük şehirlere göç yaşanıyor. Doğduğu köyü terk edenler, fabrikalarda işçi olarak çalışıyorlar. Bu proje göçü önleyeceği gibi tersine göçü de başlatacak. Büyük şehirlere göç eden Yenişehirliler, memleketlerine geri dönebilecek" dedi.

İlçenin Bursa yolu çıkışındaki Küçük Sanayi Sitesi'nin ihtiyaca cevap vermediğini ifade eden Torun, "İlçeden ve ilçe dışından taleplerde bulunan yatırımcılar, daha büyük işyerlerine gereksinim duyuyorlar. Modern Sanayi Sitesi devreye girdiğinde yatırımcıların bu talepleri de karşılanmış olacak. Yanı sıra bu projenin, otomotivin merkezi olan Bursa'da bu alanda bir yan sanayi oluşturacağına inanıyoruz" diye konuştu.

TOBB OKUL YAPTIRACAK

Geçen yıl Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'ndan ilçeye bir okul kazandırma sözü aldıklarını vurgulayan Torun, sözlerini şöyle tamamladı: "Hisarcıklıoğlu, 'Yenişehir'e bir okul kazandıracağız. Hangi dalda eğitim vereceğini belirleyin' demişti. TOBB'un yaptıracağı okulun Modern Sanayi Sitesi'ndeki potansiyele uygun bir okul olmasını planlıyoruz. Bir teknik lise olabilir. Önümüzdeki günlerde bu konu da netleşecek."