Bursalı bankacı Zeynep'in katiline 25 yıl hapis

Bursa'da dört yıl önce bankacı sevgilisi 26 yaşındaki Zeynep Silku'yu öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 29 yaşındaki Yurdakan Buğra Orki'ye verilen 25 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

Bursa'da 2009 yılı Nisan ayında, bir bankada çalışan Zeynep Silku, sevgilisi Yurdakan Buğra Orki'in kaldığı Merkez Osmangazi ilçesi Çırpan Mahallesi'ndeki evinde, boğularak öldürülmüş halde bulundu. Silku'yu öldürdüğü şüphesiyle aranan sevgilisi Orki, gece kentin en işlek caddelerinden olan Altıparmak Caddesi'nde ablasıyla cep telefonuyla konuşurken yakalandı.

Gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Yurdakan Buğra Orki, polis ve hakime verdiği ifadede, "Zeynep ile evlenmeyi düşünüyorduk. Hatta söz yüzüğümüzü dahi takmıştık. Anlaşmazlık yüzünden ayrılmaya karar verdik. O gün son kez birlikte olmak için yalnız kaldığım evime gittik. Gece burada kaldık. Sabah kalktığında Zeynep'ten o gün işe gitmemesini birlikte olmamızı istedim. Kabul etmedi. Israr edince bağırmaya başladı. Komşuların duymaması için ağzını kapatmak istedim ama öldü. Korkudan cesedi bırakıp kaçtım. O benim aşkımdı. Kendisini öldürmeyi hiç düşünmedim" dedi. MAHKEMEDE HEP SUSTU Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2011 yılının Kasım ayında yargılanması tamamlanan ve yapılan yargılamalarda hiç konuşmayan Yurdakan Buğra Orki mahkeme heyeti tarafından önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın cezası sabıkasız oluşu ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 25 yıla indirildi. Kararın sanık avukatı tarafından temyiz edilmesi üzerine Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi dosyayı inceleyerek yerel mahkemenin verdiği 25 yıl hapis cezasını onadı.