Çavuşoğlu, Bakan'dan ne istedi?

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, sanayiden eğitime sağlıktan ulaşıma kentin taleplerini Ankara'daki birinci derecede muhataplarına iletiyor.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

Çavuşoğlu dün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un kapısını eğitimdeki sorunların çözümü için çaldı. Görüşmede, depreme dayanıksız okul binalarının güçlendirilmesinden, ikiliden tekli eğitime geçişe, ilkokullara başlama yaşındaki değişiklik nedeniyle sınıf mevcutlarındaki artıştan, hayırseverlerin eğitime katkılarına kadar çeşitli konular masaya yatırıldı. En önemli talep ise Bursa'daki sanayinin gelişmesine yetiştirdiği nitelikli elemanlarla büyük katkılar sağlayan Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi binasının yapımıydı.

Bursa'nın ihtiyacı olan aralarında özellikli okulların da bulunduğu yatırımları ilettiğini kaydeden Çavuşoğlu, bu taleplerin yeni bütçe hazırlanırken dikkate alınacağını ifade etti. Görüşmede Bakan Selçuk'un Bursalı hayırseverlere katkılarından ötürü minnet ve şükranlarını ilettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, Demirtaşpaşa'da okul binasının yanı sıra laboratuvar ve atölyelerin de yer aldığını ve maliyeti yüksek bu proje için hayırseverlerin desteklerini beklediklerini de sözlerine ekledi.

NAMIK GÖZ'ÜN KÖŞE YAZISININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN