
2009-2014 ve 2014-2019 Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil Aydın, caddenin bazı bölümlerinde kaldırımların tamamen yok olduğunu, bazı kısımlarda ise sadece bir metrelik kaldırımlar bulunduğunu vurguladı.
TEHLİKE ORTADA
Dar kaldırımların tam ortasında otobüs durakları ve elektrik direklerinin yer aldığını belirten Aydın, yayaların caddenin ortasından yürümek zorunda kaldığını ifade etti.
Oto tamirhanelerinden çıkan araçlar ile yaya ve seyir halindeki araçlar arasında ansızın karşılaşmalar yaşandığını söyleyen Aydın, çekme mesafelerinin ihmal edildiği ve ek çıkma binaların kondurulduğu caddeyi “her daim yoğun trafikle hem sürücüler hem yayalar için risk oluşturuyor” sözleriyle değerlendirdi.
DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI
Cemil Aydın, bölgedeki dönüşüm ihtiyacına dikkat çekerek, “Eski Gemlik Yolu Caddesi, Bursa ve Osmangazi’ye yakışmıyor. Büyükşehir ve Osmangazi Belediye Başkanlıklarının 1/5000’lik nazım ve 1/1000’lik uygulama planlarını revize ederek gerçek bir dönüşümü başlatmaları elzem” dedi.