Her şeyin başı sağlık

Başbakan Yardımcısı Arınç, Kanuni Sultan Süleyman'ın sözüne atıfta bulunarak, her şeyin başının sağlık olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

Orhaneli Devlet Hastanesi'nin açılışında konuşan Bülent Arınç 50 yataklı hastanenin 15 milyon liraya mal olduğunu belirtti. ''Allah dara düşürmesin, sağlıktan sıhhatten mahrum etmesin, hastanesiz de bırakmasın'' diyen Arınç, 10 yıllık AK Parti hükümetinin sağlık hizmetlerine büyük önem verdiğini dile getirdi. Arınç, ''15 değil, 150 trilyon da gerekse hastaneler yapacağız. 50 yataklı hastanemiz çok güzel yapıldı. Mimarisi de çok güzel'' dedi. Ne padişahlık ne sultanlık ''Hiç durmuyoruz, çünkü sağlık her şeyin başı'' diyen Arınç, ambulans helikopterlerin, ambulans uçakların da vatandaşın hizmetinde olduğunu belirtti. Arınç, şunları kaydetti: ''Her şeyin başı sağlık. Kanuni Sultan Süleyman bile 46 yıl devletin başında sultanlık, padişahlık yapmış bir insan diyor ki, 'Halk içinde muteber nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.' Yani, 'siz zannedersiniz ki sultan oldun mu padişah oldun mu en büyük devlet budur', 'hayır' diyor. Bir nefes sıhhat daha kıymetlidir. Aldığınız nefesi veremediğinizi düşünün, su içemediğinizi düşünün. O zaman ne padişahlık, ne sultanlık ne Cumhurbaşkanlığı kar etmiyor. Atalarımız böyle diyor, anne babalarımız böyle dua ediyor.'' Konuşmaların ardından Arınç ve beraberindekiler, hastanenin açılış kurdelesini kesti.

Yeni Başkent Gazetesi Bursa Temsilciliği'nin açılış törenine de katılan Arınç, burada yaptığı konuşmada, Yeni Başkent Gazetesi'nin doğru habercilik çizgisini hiç bozmadığını belirterek, ''Basın hayatımızda güçlü soluklara ihtiyacımız var'' ifadelerini kulla