Kafkas'tan konkordato açıklaması geldi!

Bursa merkezli kestane şekeri üreticisi Kafkas'ın ortaklarından İnci İnhal'in başvurusu üzerine şirkete üç ay konkordato mühleti verildiği bildirilmişti. Öte yandan Kafkas'ın konuyla ilgili yaptığı açıklamada şirketin faaliyetlerinin hiçbir aksama olmadan sürdüğü ifade edilirken, Tatveren Ailesi vekili Avukat Egemenoğlu tarafından da bir açıklama yapıldı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

Kestane şekerinde Türkiye'nin tanınmış markası Kafkas, konkordato talebinde bulunduğu ve şirketin ortaklarından İnci İnhal'in başvurusu üzerıne şirkete üç ay geçici konkordato mühleti verildiği bildirilmişti. Bunun üzerine Kafkas'tan konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada konkordato komiserinin atanmasının tamamen ortaklar arasındaki sorunların çözülememesinden kaynaklandığı belirtildi.

HİÇBİR AKSAMA YOK

Şirketin faaliyetlerinin hiçbir aksama olmadan sürdüğü ifade edilen açıklamada, devlete SGK ve vergi borcu bulunmadığı, borçlar da dahil olmak üzere ödemelerin düzenli şekilde devam ettiği kaydedildi.

ŞİRKETTEN YAPILAN TAM AÇIKLAMA ŞÖYLE

"09.07.2019 tarihinde Sosyal Medyada ve haber sitelerinde yayınlanan Konkordato haberleri üzerine kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. Şirketimize geçici süre ile konkordato komiserinin atanması tamamen şirket ortaklarımız arasındaki sorunların çözülememesinden kaynaklanmaktadır. Bu süreçte şirketimizin Devlete olan SGK ve Vergi borcu yoktur, 3.Şahıslara olan borçlarımız da dahil olmak üzere ödemelerimize devam ediyor ve düzenli olarak yapmaya devam edeceğiz. 90 yıldır süregelen faaliyetlerimizi hiçbir aksama olmadan aynı kalite ve anlayış ile sürdürmeye devam edeceğiz. Kafkas'ı sektör lideri yapan hemşerilerimizin asılsız haberlere itibar etmeyeceğinden ve desteklerini sürdüreceğinden eminiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

AVUKAT EGEMENOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Tatveren Ailesi adına Avukat Egemen Egemenoğlu tarafından da bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklama şöyle:

1930 YILINDA KURULDU

Kafkas'ın kurucusu Ali Şakir Tatveren, 1930 yılında Kafkas Kolektif Şirketi'ni kurarak ilk dükkanını Bursa'da Atatürk Caddesi'nde açtı. Tatveren'in 1957 yılında vefatı üzerine şirket yönetimine eşi Nedret Tatveren ve çocukları Alparslan, Atilla ve Yüksel Tatveren geçti. Pasta ve şekerleme yapımında aranılan isim olan Kafkas, karyoka adıyla çıkan üzeri çikolata kaplı kestane şekerlemesi ile de tanındı.

1970'lere doğru artan talebi karşılayabilmek için teknolojik altyapısını yenileyen Kafkas, 1980'li yıllarda kestane şekerinin türevlerini yapmaya ve Bursa dışına bayilik vererek markalaşma yolunda ilerlemeye başladı. 1995 yılında Kafkas'ın şirket yapısı AŞ'ye dönüştü. 100'ün üzerinde farklı ürün çeşidine sahip Kafkas, bugün dördüncü kuşağın yönetiminde. Yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren Kafkas, yılda 700 ton kestane işleme kapasitesine sahip.