Karacabey'e Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi açılıyor

Bursa'nın Karacabey ilçesinde Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi açılacak.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereğin kapatılarak devlete devredilen adliye sarayı arkasındaki binanın Şehit Özcan Özsoy Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve 52 kişilik kız pansiyonu olarak açıldığını, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında sadece kız öğrencilerle faaliyetine başlayacağını söyledi. Dingin, "Söz konusu okulun bünyesinde Kız İmam-Hatip Ortaokulu da olacak. 5. sınıfa öğrenci kayıtları alınacak. Yeterli talep olması durumunda sadece 5. sınıf değil 6-7-8. sınıflara da nakil yoluyla öğrenci alınacak" dedi.

Dingin, "Şehit Özcan Özsoy Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi bünyesinde bulunan Kız İmam-Hatip Ortaokulu kısmına nakil yoluyla öğrencisini aldırmak isteyenlerin Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bizzat başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Ayrıca ilçemiz Karacabey Anadolu İmam-Hatip Lisesi bünyesinde eğitime devam eden okulun lise kısmındaki kız öğrencilerin tamamı, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sistem üzerinden otomatik olarak yeni açılacak olan Şehit Özcan Özsoy Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi'ne aktarılacak ve eğitimlerine burada devam edecekler" diye konuştu.

Dingin, açılacak Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi'ne 15 Temmuz'un son şehidi olan Özcan Özsoy'un isminin verildiğini sözlerine ekledi.