Lunapark Bursa'da kapılarını açtı

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliklerine "Lunapark ve tematik parklarla ilgili alınması gereken önlemler" konulu genelge göndermesinin ardından Lunaparklar kapılarını 6 Temmuz itibariyle açtı. Bursa'da da Reşat Oyal Kültür Park içinde bulunan Lunapark hizmete yeni kurallarla birlikte açılırken günün en sevineni ise çocuklar oldu.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

HABER | Merve ÖZDEMİR

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre Lunapark ve Tematik Parklar temizlik, maske ve mesafe şartıyla faaliyetlerine başladı.

Genelgeye göre, yeni tip koronavirüsün Türkiye'de yayılmasını engellemek amacıyla faaliyetleri geçici olarak durdurulan "Lunapark ve Tematik Parklar" gibi eğlence tesisleri, temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı için alınması gereken önlemler ayrıca belirlenerek tekrar faaliyete geçti.

Bursa'da da Reşat Oyal Kültürpark içindeki Lunapark'ta yeniden hizmete açılırken konu hakkında Yönetim Kurulu Üyesi Nejla Sakder açıklamada bulundu. Yeni süreçle birlikte artık Lunapark'a gelecek olan vatandaşların bir takım kurallara uymak zorunda olduğunu hatırlatan Yönetim Kurulu Üyesi Nejla Sakder "Artık vatandaşlar kapıdan ilk içeri girdikleri andan itibaren el dezenfektanı ve ateş ölçer ile kontrol edilip içeriye girecekler. Kesinlikle maskesiz içeriye girmek yasak. Sosyal mesafe kuralına uyularak içeri girişler sağlanacak ve içeride de bu mesafe korunacak. Oyuncaklara binerlerken de belirli aralıklar olacak ve inen grubun arkasından bir ara verilecek o esnada dezenfekte işlemi yapılacak ve sonrasında yeni bir grup binebilecek. Yine aynı zamanda personellerimiz de virüs tedbirleri kapsamında eğitimlerini aldı ve her anlamda artık hazırız. Şimdiden tüm halkımızı da yeniden eski günlerdeki gibi Lunapark'a bekliyoruz" dedi.