
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in başkanlığında gerçekleştirilen BUSKİ’nin 9. Olağan Genel Kurulu’nda suya zam ve atık su tarifileriyle ilgili ücret değişikliği teklifi yeniden gündeme geldi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ile yapılan açık oylamada; 42 ‘evet’ 36 ‘red’ oyu kullanıldı. Böylece Bursa’da suya yüzde 30 zam yapılma kararı alındı.
AK Parti, MHP ve BBP'li meclis üyeleri, suya zam ve atık su tarifeleriyle ilgili istenen ücret değişikliği kararını doğru bulmadıklarını, tarifedeki artışların vatandaşların temel yaşam hakkını zayıflatmayacak şekilde olması gerektiğini belirterek red oyu verdi.
Kararın yanlış olduğunu belirten Çimen şu ifadeleri kullandı:
Katı atık bedeli ve su zammı ile emeklinin, asgari ücretlinin, esnafın, sırtına, ekonomik olarak zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde, bir yük daha yüklemek doğru değildir.
05.11.2025 tarihinde Osmangazi Belediyesi Meclis Toplantısı'nda deşifre ettiğimiz ilçe belediyeleri ile Mustafa Bozbey arasında zımni anlaşmanın gerçekliği ortaya çıkmış oldu.
Anlaşma ilçe belediyelerine katı atık bedeli, Büyükşehir’e su zammı.
13.11.2025 tarihinde Büyükşehir meclisinden geçen ve toplamda faturalara 200 TL'yi aşan bir yük getirerek su zammı ve su faturalarına katı atık zammı oy çokluğu ile geçti.
Katı atık 500 m2 villada oturan vatandaştan da asgari ücretle çalışan vatandaştan da aynı tutarda alındığı için adaletsizdir. İki hanenin de aynı çöp miktarını üretmeyeceği herhalde herkesin malumudur.
Belediyenin en asli görevlerinden birisi olan çöp toplama işinin maliyetini son derece adaletsiz bir dağılımla vatandaştan alma üzerine kurulu bu yanlış uygulamadan vazgeçilmelidir.