Bursa'nın Mudanya İlçesinde yetişen enginarlardan yapılan ve Osmanlı Saray Mutfağı'nın vazgeçilmez yemeklerinin arasında yer alan lezzetler, Kastamonulular Dernekler Federasyonu (KASDERFED) tarafından organize edilen 8'inci Bursa Kastamonu Günleri etkinliklerinde boy gösterdi. Mudanya'nın meşhur kılçıksız enginarından yapılan Girit usulü zeytinyağlı baklalı enginar yemeği, fuar ziyaretçilerin damaklarında lezzet bırakırken, ziyaretçilerin de büyük ilgisiyle karşılaştı. Stantta ayrıca Mudanya enginarından yapılan Kandiya usulü enginar reçeli, Selanik usulü enginar tatlısı, enginar turşusu ve enginar suyu da fuar ziyaretçileriyle buluştu. Öte yandan 8'inci Bursa Kastamonu Günleri etkinliği, 24 Haziran'a kadar Bursa Osmangazi Çarşamba Kapalı Pazar Yeri'nde açık kalacak.