Mustafa Destici," Türkiye bu mücadeleden bir adım geri atmamalıdır"...

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici Bursa Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek ve Bursa'da 6. düzenlenecek olan "Türkiye Kucaklaşıyor Birlikte Buluşuyor" konulu programa katılım gösterdi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

HABER/ Merve Özdemir

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici Bursa Barış Manço Kültür Merkezi'nde Bursa'da 6. düzenlenen "Türkiye Kucaklaşıyor Birlikte Buluşuyor" konulu programda İdlib'te yaşanan salıdırı hakkında önemli açıklamalarda bulunurken bu bu hain saldırıyı kınadıklarını ifade etti.

Destici, acımız büyük şehitlerimiz var gazilerimiz var. Şeritlere rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum .Tabi başta bu saldırıyı lanetliyoruz. Şehit ailelerimizin acılarını üzüntülerini paylaşıyoruz . Acı hepimizin ortak acısı. Türkiye'nin yıllardan beri terör örgütü ile mücadele ettiğini söyleyen Destici, "Güneydoğu bolgemiz adeta Türkiye'den koparilmak iştenmiş fakat başarılı olunamamıştır." dedi. Destici konuşmalarına devam ederken, Idlib de Türkiye nin haklarını korumak icin siyasi bir mücadele değil milli bir mücadele verdiğini söyledi. Destici," Türkiye bu mücadeleden bir adım geri atmamalıdır"dedi.

Bu siyaset üstü bir meseledir. Savaş sadece sahada yapılmamaktadır. Askerimiz nasıl sahada mucadele ediyorsa bizde burada onları ne sahada ne de başka noktada yanlız bırakmayacağız . Meydana gelen bu insani felaket neticesinde milyonlarca insan evini baskını birakip Türkiye Ürdün Lübnan gibi ülkelerde mülteci olmak zorunda kalmıştır. Devletimiz ağır bir külfetin altına girmiş diğer Avrupa ülkeleri Türkiye yi bu konuda yanlız bırakmıştır. Ülkemizde 8 yıldan fazla bulunan mülteciler artık sınırdan geçmek icin durdurmayacak artık kapılarımızı açtık bu da doğru bir karardır ve biz bunu destekliyoruz. Mülteci meselesinin uluslar arası bir mesele olduğunu gündeme getirmiştik. Mültecilere karsi Türkiye nin politikarında köklü değişiklik görüyor ve bunu destekliyoruz. Bu güne kadar Türkiye bu konuda Avrupa ülkelerini korudu. Bir takim anlaşmalar yapıldı AB ile .Ancak Türkiye ye karsi sözler yerine getirilemedi . AB bundan sonra yapacağı tek şey Türkiye nin burada haklı mücadelesini görmesi gerekmektedir.

Mülteciler zorla gönderilmemektedir, zorla sınır dışı edilmemektedir

Bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne fıratın doğusu ne de batısında terör örgütü devleti kurulmasına izin vermeyecektir. Türkiye'ye karsı yapılan bu iki yüzlülüklerin tek bir gayesi vardır Türkiye yi zor durumda bırakmak içeride kaos yaratmaktır. Türkye'nin Suriye'de hareket ettiği bir grup vardır o da Birleşmiş Milletlerin de tanıdığı Esed karşıtı muhaliflerdir. Türkiye hicbir zaman terör örgütü grupları ile hareket etmemiştir.

"Tüm Türkiye, devletinin arkasında durmalıdır"

Türkiye'deki tüm vatandaşlardan, partisine, derneğinden, gazetecisine kadar herkese seslenen Destici, "İçeridekilerin de Suriye meselesini iyi anlaması gerekiyor. Bu bir millet, bir devlet meselesidir. Onun için meseleye, iktidar, hükümet ve muhalefet penceresinden bakamayız. Bu iktidar ile muhalefetin veya farklı siyasi partilerin ağız dalaşı yapacağı iş değildir. Bu mesele milli meseledir. Beka meselesidir. Herkes, burada duruşunu, söylemini, hal ve tavrını da buna göre belirlemek durumundadır. Suriye'den geri adım atacak olursak, bundan önce yaptığımız tüm harekat ve fedakarlıklarımızın boşa çıkacağını, bu yüzden mevcut durumumuzu koruma ve idame etme konusunda devletimizin alacağı kararlara şartsız ve koşulsuz destek vereceğimizi bir kez daha hatırlatmak isterim" şeklinde ifade etti.