Onurlu veda

BTSO başkanlığını babası Ali Osman Sönmez’den 1995 yılında devraldıktan sonra bu görevi 18 yıl sürdüren Celal Sönmez, çalışma arkadaşlarına veda etti.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

Bursa Ticaret v e Sanayi Odası (BTSO) dün gerçekleştirilen 2009-2013 dönemi son meclis toplantısında tarihi bir gün yaşadı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini, 1995 yılında babası duayen sanayici, işadamı  Ali Osman Sönmez'den devralan ve başkanlık görevini 18 yıl aralıksız sürdüren Celal Sönmez, 2009-2013 yılının son meclis toplantısında çalışma arkadaşlarına veda etti.

Görevi süresince yaptığı işlerle gurur duyduğunu belirten Sönmez, "Hayatım boyunca iyi niyetle çalıştım. Bilerek ve isteyerek hiçbir yanlışın içinde olmadım. 'Daha güzel yarınlara uyanalım' diye gayret gösterdim. Doğru bildiğimi yaptım, yanlış bildiğimi söyledim” dedi.

ŞEREFLE VE GURUR DOLU 18 YIL

Sözlerinin sonuna doğru gözyaşlarını tutamayan Sönmez, “Sırtımı kimseye dayamadan, kimseye minnet göstermeden çalıştım. Bugün aranızdan şerefle, gururla ayrılıyorum. Birlikte çalıştığım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yolunuz açık olsun" diye konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı 18 yıl önce babası Ali Osman Sönmez'den devralan Celal Sönmez, 2013 yılının son meclis toplantısında veda ederken, "Doğru bildiğimi yaptım yanlış bildiğimi söyledim. Bugün aranızdan şerefle, gururla huzurla ayrılıyorum" dedi.

Sönmez, konuşmasında, görev yaptığı 18 yılda BTSO'yu; hayata geçirilen OSB Serbest Bölge, Doğalgaz Çevrim Santralı, OSB su üretim tesisi, arıtma tesisleri, BOSEN, ULUTEK, BUTGEM, fuar alanı ile teknik ve mesleki eğitim kampusları ile "Ortak Fayda Kuruluşu" haline getirdiklerini söyledi.

"Ben bu son meclis toplantısında, sizlere veda etmeye, helalleşmeye geldim" diyen Celal Sönmez'in, "Her zaman önümüze baktık. Ben görevim süresince, kendime değil, kentime, kentlime fayda sağlamanın gayreti içinde oldum" şeklindeki sözleri, meclis üyeleri tarafından ayakta alkışlandı.

MECLİS ÜYELERİNİ DUYGULANDIRDI

Geçtiğimiz aylarda 7 Mayıs'ta yapılacak oda seçimlerine aday olmayacağını açıklamasının ardından, yapılan son meclis toplantısında veda eden Sönmez, yaptığı duygusal konuşmasıyla salondaki birçok meclis üyesinin duygulanmasına neden olurken, kendisi de gözyaşlarına hakim olamadı.

AYAKTA DAKİKALARCA ALKIŞLANDI

Konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüden ayrılan Sönmez'i salonda bulunan meclis üyeleri ayakta alkışladı. Sönmez, önce bir dönem BTSO Yönetim Kurulu'nda görev alan ve başkan vekilliği yapan Mutlu Uraz'a sarıldı, ardından da salondaki bütün çalışma arkadaşlarıyla tek tek vedalaştı.

Vedalaşma sonrasında ise Celal Sönmez ve BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, 68 komite üyesine yaptıkları çalışmalardan dolayı plaket verdi. Sönmez, komite üyesi olan Oğlu Osman Sönmeze de plaketini kendi elleriyle takdim etti. Plaket töreninin sonrasında ise davetliler BTSO Hizmet Binası'nda hazırlanan yemekte bir araya geldi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez'e 18 yıldır sürdürdüğü görevi ve gerçekleştirdiği hizmetlerinden dolayı Meclis Başkanı İlhan Parseker tarafından "Teşekkür Plaketi" takdim edilirken, Sönmez de dört yıllık hizmetlerinden dolayı BTSO Meclis Başkanı Parseker'e teşekkür plaketi takdim etti.

Celal Sönmez, 68 komite üyesine teşekkür plaketi sunarken, komite üyesi olan oğlu Osman Sönmez’e de plaketini kendi elleriyle verdi.(Ergün DEMİRCİ-Fatmagül BAYRAM)