Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın'dan 19 Mayıs mesajı!

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2022 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2022 14:23
https://www.bursahakimiyet.com.tr

Başkan Aydın mesajında “ Samsun’dan Tam 103 yıl önce bugün Bir güneş doğdu. Güneş bu kez Batıdan doğup Doğu’yu, Amasya’yı, Erzurum’u, Sivas’ı, ardından da bütün Anadolu’yu aydınlattı. Sarı saçlı, Mavi gözlü güneş, Bir milletin umudu, Bir devletin Can damarı oldu.“ Diyerek “ Buradan başta, tam 103 yıl önce, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basan, milletine Önder olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  onun önderliğinde kutsal mücadeleyi, istiklal harbini başlatan bütün şehitlerimizi, gazilerimizi ve kahramanlarımızı rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyorum.“ şeklinde konuştu.

Başkan Aydın açıklamasını “ Binlerce yıllık Türk kültüründe anlatılan bir Zümrüt’ü Anka efsanesi vardır. Bu uzun yaşayan bilge kuş yaşlandığında, hayatını kaybettiğinde her seferinde küllerinden var olmayı, dirilmeyi, yeniden güzel, uzun yaşayan bilge kuş olmayı başarmıştır. Biz Türklerde kültürümüzün Zümrüt’ü Anka efsanesinde olduğu gibi zorluk yaşadığımızda, yıkıldığımızda her seferinde küllerimizden yeniden var olmayı başardık.

Birinci Dünya Savaşının ardından cihan devleti Osmanlı emperyalist batı tarafından parçalanmış ve yok edilmeye çalışılmıştır. Ama unuttukları bir şey vardı. Bu millet Türk milletidir ve bu asil milletin 2000 yıllık devlet tecrübesi vardır. İşte tam 103 yıl önce Bu milletin asil evlatları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde kurtuluş mücadelesini başlatmış ve kısa sayılabilecek bir sürede Türk milletini küllerinden ayağa kaldırmıştır.“ cümleleriyle sürdürdü.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajında gençlere de seslendi. Başkan Aydın “ Sevgili gençler, 19 Mayıs 1919 Bir milletin yeniden varoluşunun başladığı tarihtir. Bu tarih bayram kabul edilerek siz gençlere emanet edilmiştir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı bence şunu anlatıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği, bu ülkenin bekası sizlerin elindedir. Allah korusun, eğer bir gün yine bu millet, bu devlet zor duruma düşerse, onu külleri arasından yaşatacak olan sizlersiniz.“ Derken, sözlerini“ Gençlerin ve kendini her zaman genç hissedenlerin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramlarını kutluyor, Bu mücadeleyi veren, bu Ülkeyi yeniden bize Devlet yapan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün silah arkadaşlarını, Şehitlerimizi, Gazilerimizi, Kahramanlarımızı saygıyla, Rahmetle ve Minnetle Anıyorum.“ diyerek tamamladı.