Osmangazi'nin yıldızı parlıyor

AS TV'de Okan Tuna'nın sunduğu 'Sönmez Medya Buluşmaları' programına konuk olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçeye kazandıracakları vizyon projelerini anlattı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

HABER I Burcu SEKMEN I

HAMİTLER VE DEMİRTAŞ BÜYÜDÜ

Bursa Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri ekibi ve editörlerinin gündeme dair sorularını yanıtlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar; hayata geçirdikleri ve tamamlanma aşamasında olan vizyon projelerinin detaylarını paylaştı. İlk olarak ilçede kentsel dönüşümde gelinen son noktayı değerlendiren Başkan Dündar, "Dönüşüm Türkiye'nin konusu. Geçtiğimiz dönemde hazırlanan master plan ile öncelikli noktalarımızı belirledik. Hamitler ve Demirtaş'ta yenileme, iyileştirme çalışmalarımızı tamamladık. Hamitler'de 33 bin oturma izni sağlarken, Demirtaş'ta 16 bin olan nüfus sayısını 85 bine taşıdık" diye açıkladı.

ÇEKİRGE'DE SON DURUM

Çekirge Meydan Projesi'nde karşılaştıkları en büyük sıkıntının trafik olduğunu dile getiren Dündar, "Biz meydan projemizi düzenlediğimiz bir yarışma ile şekillendirdik fakat yarışmanın her aşamasında projede değişiklikler oldu ve bölgenin anatomisi ile uymayan durumlar görüldü. Biz köklü çözüm anlayışı ile adım adım ilerlemeyi planlıyoruz, şartlar göz önüne alındığında da tarihi bir bölge olan 1. Murat Camii'nin çevresi en uygun lokasyon olarak belirlendi. Bölgede mağduriyet ya da aksamaya neden olmamak adına etaplar şeklinde ilerleyeceğiz" diye açıkladı.

24 SAAT YAŞAYAN KENT MEYDANI

2018 yılına adeta önceki yıllarda yaptığı yatırımların hasatıyla başlayan Osmangazi Belediyesi'nin en önem verdiği projelerden biri de Kent Meydanı projesi. Kent Meydanı projesi için 120 milyon liralık kamulaştırma yapıldığını ve yüzde 95'lik kısmının elde edildiğini, kalan yüzde 5'lik kısmın ise açılan davalar ile çözüleceğini duyuran Mustafa Dündar, "Bölgedeki öncelikli talep otopark olduğu için ilk önce otopark yapımına başlayacağız. Sürekli yaşayan bir meydan istiyoruz, ihtiyaç halinde vatandaşın direkt olarak yöneleceği bölge olmalı. 2018 yaz sonunda temel atmayı planlıyoruz. Maliyeti yüksek ve büyük bir proje ama bunu elde edip yapmak bile büyük bir başarı. Şu anda meydan ortaya çıkmış durumda" diye konuştu.

KALİTELİ YAŞAM MERKEZİ

10 Şubat'ta Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun katılımıyla Demirtaş'ta temel atma töreni gerçekleştirilen 'Kaliteli Yaşam Merkezi' projesini de editörlerle paylaşan Başkan Dündar; 35 milyon lira maliyetli merkezin Osmangazi'nin en büyük sosyal projesi olduğunu, "Sosyal belediyecilikte bir ilke imza attık. Sağlık ile Aile ve Sosyal Politikalar'ı da kapsayan projemizin önceliği yaşlılar, engelliler ve bakıma muhtaç olan insanımız olacak. Toplamda 5 kat olacak şekilde tasarlanan merkezimiz yeni gelişen bölgemiz Demirtaş'a da ayrı bir ivme kazandıracaktır" dedi.

'TÜM MAHALLELERİ GEZDİM'

Örnek sosyal sorumluluk projesi olarak adlandırılan 'Belediyem Benimle' projesi için de farkındalık çağrısında bulunan Mustafa Dündar, "Biz vatandaş ile temaslarımıza önce 'Başkan Mahallenizde', ardından 'Hizmet Evinizde' projesiyle devam ettik. Bu projeler kapsamında ilçemizin sorunlarını mahalleleri gezerek ve ilk ağızdan dinleyerek şekillendirdik. 'Belediyem Benimle' ile konuyu daha kişisel bir noktaya taşıdık ve formatta da değişiklikler sağladık. 'Belediyem Benimle' sayesinde yoksulluk masası ile hareket ediyoruz, iş arayan vatandaşlarımızın özel sektör ile arasında köprü vazifesindeyiz, vatandaşlarımıza sosyal haklarını sağlıklı şekilde öğretiyoruz. Şimdiye kadar sosyal sorumluluk anlamında 857 bin nüfusun yaşadığı 200 bin haneye girdik. Tüm mahalleleri gezdik, gezmeye devam edeceğiz" dedi.

SOĞANLI'DA 4 ETAP TAMAMLANDI

Türkiye'de ses getiren ve Osmangazi'nin vizyon projelerinin başında gelen Soğanlı kentsel dönüşümü hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Dündar; ilçedeki çöküntü bölgelerinden birinin Soğanlı olduğunu, toplamda 42 hektar alana bin 749 konut ve 202 ticarethane yapıldığını belirtti. Soğanlı'da ideal şehir oluşturulduğunu ifade eden Başkan Mustafa Dündar, projeyi kamulaştırma yaparak ilerlettiklerini ve kağıt üzerinde bırakmadıklarını kaydetti.