
Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan duyuruya göre ilçede çeşitli mahalleleri kapsayan imar planı değişiklikleri askıya çıkarıldı.
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından da onaylanan plan değişiklikleri, 16 Mart 2026 ile 14 Nisan 2026 tarihleri arasında Osmangazi Belediyesi hizmet binasında ve belediyenin resmi internet sitesinde vatandaşların incelemesine sunuldu.
Belediyeden yapılan ilanda, farklı bölgelerdeki uygulama imar planlarında yapılan değişikliklerin beş ayrı parsel ve plan alanını kapsadığı belirtildi.
5 FARKLI PLAN DEĞİŞİKLİĞİ ASKIYA ÇIKTI
Askıya çıkarılan plan değişiklikleri şu alanları kapsıyor:
İstiklal Mahallesi
Hürriyet-Adalet-İstiklal-Soğukkuyu-Karaman Mahallelerini kapsayan uygulama imar planı revizyonu kapsamında 1215 ada 5 parselde plan değişikliği yapıldı.
Yunuseli Mahallesi
Hamitler Mezarlığı çevresi uygulama imar planı kapsamında 9016 ada 15 parselin batısındaki alanda plan değişikliği gerçekleştirildi.
Panayır Mahallesi
Yalova Yolu Panayır uygulama imar planı kapsamında 2346 ada 39 ve 40 parsellerde düzenleme yapıldı.
Akpınar Mahallesi
Bağlarbaşı-Hamitler uygulama imar planı kapsamında 6893 ada 1 ve 2 parsellerde plan değişikliği kabul edildi.
Elmasbahçeler Mahallesi
Elmasbahçeler-Gökdere imar planı kapsamında 2196 ada 2 ve 33 ile 2200 ada 26 parsellerde plan değişikliği yapılırken, söz konusu düzenleme Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından da uygun bulundu.
VATANDAŞLAR İTİRAZ EDEBİLECEK
Askıya çıkarılan imar planı değişiklikleri bir ay boyunca belediye binasında ve Osmangazi Belediyesi’nin resmi internet sitesinde incelenebilecek. Bu süre içerisinde vatandaşların planlara itiraz etme hakkı bulunuyor.