YKS'ye günler kala Bursa Büyükşehir'den ücretsiz ve ödüllü TYT-AYT provası

YKS maratonu öncesinde son viraja giren üniversite adaylarına Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden destek geldi. Türkiye geneli ücretsiz TYT-AYT deneme sınavında öğrenciler hem kendilerini test edecek hem de çeşitli ödüller kazanma fırsatı yakalayacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2026 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2026 11:26

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) sayılı günler kala Bursa Büyükşehir Belediyesi, üniversite adayları için Türkiye geneli ücretsiz TYT-AYT deneme sınavı düzenliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kulübü tarafından gerçekleştirilecek "Son Prova" deneme sınavı, öğrencilerin sınav öncesinde kendilerini test etmelerine ve eksiklerini görmelerine imkan sağlayacak.

TYT deneme sınavı 6 Haziran 2026 Cumartesi günü saat 10.15'te, AYT deneme sınavı ise 7 Haziran 2026 Pazar günü saat 10.15'te yapılacak. Sınava katılmak isteyen öğrenciler, 5 Haziran 2026 Cuma günü saat 12.00'ye kadar en yakın Gençlik Merkezi'nden kayıt yaptırabilecek.

Tüm Gençlik Merkezlerinde gerçekleştirilecek deneme sınavları ücretsiz olarak düzenlenecek. Yetkililer, öğrencilerin belirtilen saatten önce sınav yerlerinde hazır bulunmaları gerektiğini hatırlattı.

Öte yandan deneme sınavında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecek. Birinci olan öğrenci tablet, ikinci Bluetooth kulaklık, üçüncü akıllı saat, dördüncü Bluetooth hoparlör ve beşinci ise powerbank kazanacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, YKS öncesi düzenlediği bu organizasyonla gençlerin sınav heyecanını azaltmayı ve gerçek sınav öncesinde önemli bir prova yapmalarını amaçlıyor.