Bursaspor'da 30 milyon liralık kriz

Bursaspor, yabancı futbolculara ‘git’ diyor ama karşılık bulamıyor. Yapılan görüşmeler tıkanmış durumda. Kadroda düşünülmeyen isimler Yeşil Beyazlı kulüpten paralarını istiyor. Meblağ dudak uçuklatacak cinsten.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

Bursaspor Özlüce Tesisleri’nde dün gergin dakikalar yaşandı. Önceki gün İstanbul’a giden İkinci Başkan Hasan Gülayan ve Genel Menajer Adil Cenkçiler yapılan görüşmeler hakkında Başkan Recep Bölükbaşı’yla transfer komitesi üyelerine bilgi verdi. Gülayan ve Cenkçiler İstanbul’da beş yabancı futbolcunun menajeriyle masaya oturdu. Temsilcileriyle görüşme yapılan futbolcular, Teteh Bangura, Sebastien Frey, Renato Civelli, Taye Taiwo ve Sebastian Pinto. Beş futbolcunun menajerinin de ortak söylemi şöyle; “Ya bize paramızı verirsiniz, ya da bizi oynatırsınız. Oynatmazsanız da biz Vakıfköy’de çalışmalarımızı sürdürürüz”. Bu gelişme üzerine Özlüce’de kriz masası kurulurken, konu tüm detaylarıyla masaya yatırıldı.

İKİNCİ GÖRÜŞME SALI GÜNÜ

Teknik Direktör Şenol Güneş’in kadroda düşünmediği yabancılar, Sebastian Pinto, Sebastien Frey, Renato Civelli Teteh Bangura ve Taye Taiwo’nun gönderilmesi için formül arayışlarına başlanıldı. Bu futbolcuların yapılan sözleşmeleri gereği Bursaspor’dan önümüzdeki yıl da dahil olmak üzere alacakları toplam paranın 10 milyon Euro, yani 30 milyon Türk Lirası olduğu öğrenildi. Bursaspor şimdi futbolcuları ikna etmeye çalışıyor. Düşünülen formüller arasında bu isimlerin takasta kullanılması var. Hasan Gülayan ve Adil Cenkçiler salı günü İstanbul’da menajerlerle yeniden masaya oturacak ve krizi çözmeye çalışacak. Aksi takdirde Bursaspor yaklaşık 30 milyon TL’lik bir külfetin altına girecek.