İsmail Çokçalış'tan sözleşme uzatmasını babası istedi

Bursaspor'da İsmail Çokçalış'ın sözleşmesi 2024'e kadar uzatıldı. Başkan Hayrettin Gülgüler bir ay önce sözleşme uzatması için İsmail'den söz aldı. Genç futbolcu da Bursa'ya döndüğü ilk günde yeni sözleşmeyi imzaladı. İmzanın arkasında baba Muammer Çokçalış'ın tutumunun büyük rolü olduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

HABER | Süha GÜRSOY

Galatasaray'ın peşinden koştuğu genç futbolcu 2024'e kadar yuvada kaldı. Yeni imzanın perde arkasına Bursa Hakimiyet ulaştı.

ALİ AKMAN ELDEN KAÇMIŞTI

Bursaspor'da geçirdiği sakatlık nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan ve ligin ikinci yarısında forma giymesi beklenen İsmail Çokçalış sözleşmesini 2024'e kadar uzattı. Ameliyatı sonrası İstanbul'da kalan ve önceki gün üç aylık aradan sonra yönetim kurulu kararıyla Bursa'ya dönen Çokçalış'ın sözleşme uzatmasının detaylarına Bursa Hakimiyet ulaştı. Hatırlanacağı gibi geçen sezon Ali Akman'ın sözleşmesi devam ederken, Bosman Kuralları çerçevesinde ocak ayında gittiği milli takım kampında Eintracht Frankfurt'la mukaveleye imza atması ve Bursaspor'un kasasına sadece yetiştirme bedelinin girmesi camiada hem tepki toplamış, hem de hayal kırıklığı yaşatmıştı. Yeşil Beyazlı kulüp aynı tehlike ile bu sezon İsmail Çokçalış'ta karşı karşıya kalacaktı.

HAYRETTİN GÜLGÜLER SÖZ ALDI

Sözleşmesi 2022 Mayıs ayında bitecek genç futbolcu Ali Akman gibi Bosman Kuralları çerçevesinde ocak ayında başka kulüplerle ön protokol yapma hakkını elde edecekti. Bu durumda Bursaspor İsmail'den de sadece yetiştirme bedeli alacaktı. Eski başkan Erkan Kamat'ın hatasına düşmek istemeyen mevcut başkan Hayrettin Gülgüler İstanbul'a giderek Galatasaray'ın peşinden koştuğu genç futbolcudan sözleşme uzatması için söz aldı. Ardından İsmail'in babası Muammer Çokçalış devreye girdi. Taraflar Özlüce Tesisleri'nde bir araya geldi. Baba Çokçalış, oğlunun Bursaspor'a para kazandırmadan gitmesini istemediğini söyleyerek Yeşil Beyazlı kulüpten gelen iki yıllık sözleşme uzatma teklifini kabul etti. Sonucunda da taraflar sözleşmeyi 2024'e kadar uzattı.