''Korkulacak borcumuz yok''

Bursaspor'da Olağan Mali Genel Kurul yapıldı. Sadece 348 üyenin yer aldığı kongrede konuşan Başkan Ali Ay, "Bursaspor'un korkulacak borcu yok. Borcumuz 390 milyon lira seviyelerinde" dedi. Genel Kurul'da Yeşil Bursa'nın satışı için onay çıkarken, yönetim taşınmazların satışı konusunda da üyelerden yetki aldı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

Bursaspor'da Olağan Mali Genel Kurul Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. İlki 30 Aralık'ta çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle gerçekleş-meyen kongrede ikinci oturuma oy kullanma hakkına sahip 4162 üyeden sadece 348'i katılım gösterdi. Olağan Mali Kurul'da Divan Başkanlığı'nı Şerif Arı yaptı. 2'nci Başkan Abdullah Erdem olurken, İbrahim İtem ve Doktor Murat Çalıkapan oybirliği ile üyeliğe seçildi. Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç kongreye katılımın az olmasından dolayı duyduğu üzüntüyü, "Bu rakam biz Bursasporluları üzüyor. Bu vecibeleri yerine getirirsek, kulübümüze daha fazla sinerji katarız. Katılanlara Bursaspor Divan Kurulu adına teşekkür ediyorum" dedi. Mali Genel Kurul'da Bursaspor Yönetimi'ne Dereçavuş'taki 28 bin 280 metrekarelik taşınmaz ile pilot takım Yeşil Bursa'nın satışı için yetki verildi.

Mali Genel Kurul'da üyelere kulüp üyelerine bilançolar sunulurken, Mali Asbaşkan Fatih Pulat tahmini gelirlerin 309 milyon TL, giderlerinin ise 299 milyon TL olduğunu açıkladı. Mali Genel Kurul'da üye aidatlarının 150 TL olarak devam etmesi, giriş üye aidatının ise 300 TL olması oybirliği ile kabul edildi. Üye aidatlarını ödemeyen 210 üyenin üyeliklerinin düşürülmesi de oylanarak karara bağlandı. Mali Genel Kurul'un sonunda Bursaspor Başkanı Ali Ay, bir konuşma yaptı. Ali Ay, "Bursaspor'un korkulacak borcu yok. Birlik ve beraberlik olup, gerekli projeleri bir an önce bitirelim. Stat isim hakkıyla ilgili 3-4 firma var. Ay sonuna kadar inşallah neticeye ulaşırız. Bir arsamız var, onun da imarı çıkmış durumda. Lojistik firmalarının önemli gördüğü yerde. İnşallah onu da en kısa zamanda satıp, kulübümüzü dar boğazdan kurtarırız" diye konuştu.

Mayıs ayında çok şeyler olacağını dile getiren Ali Ay, "Borcu sıfırlasanız dahi Bursaspor böyle gittiği sürece 3-4 sene sonra aynı duruma gelecek. Bana 'ağlayan başkan' dediler. Gerçekleri yine söylüyorum. Giderimiz, gelirimizin çok üzerinde. Camia olarak 5. şampiyonuz ama mali durumda Anadolu takımıyız. Bir türlü işin içerisinden çıkamıyorum. Sanayicimizi maalesef Bursaspor'a çekemiyoruz. Bakanımız, Valimiz, Belediye Başkanımız bize çok yardımcı oluyorlar. Bu seneye kadar BTSO'nun katkısı bu kadar meblağda olmamıştır. Allah inşallah mayıs ayında güzel bir tabloyla konuşmayı nasip eder. Borç bütçede 420 olarak gözüküyor. Ekim sonu 25 milyon daha ödendi. Borcumuz şu an 390 milyon TL seviyelerinde. Bunda çok fazla dış etken oluştu. Euro'nun yüzde 45 artması sadece bizi değil, diğer kulüpleri de etkiledi. Biz borcu düşürme sözü verdik" dedi.