Piyango

Yeşil Beyazlıların altyapısından yetişen İstanbulsporlu Mehmet Zeki Çelik, 2 milyon Euro'ya Lille'e gitmek üzere. Mali açıdan zor günler geçiren Bursaspor, imzaların atılması halinde bu transferden 1 milyon Euro kazanacak.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

SONRAKİ SATIŞTAN PAY

Bursaspor'da dün sevindirici bir gelişme oldu. Yeşil Beyazlılar'ın 2012-2015 yılları arasında altyapısında forma giyen ve önce Nilüferspor'a kiralanan ardından da İstanbulspor'un yolunu tutan Mehmet Zeki Çelik, Lille'le anlaşmak üzere. Bursaspor Zeki'yi ilk yılında İstanbulspor'a kiralık olarak verdi, sonraki sene ise oyuncuyu bonservis bedeli olmaksızın İstanbul ekibine gönderirken sözleşmesine sadece 'sonraki satıştan yüzde 50 pay alma' maddesi koydurmuştu.

1 MİLYON EURO GELİR

Daha önce Enes Ünal ve Cedric Bakambu transferlerinde sözleşmelere böyle bir madde koydurmayan ve önemli bir gelir kaleminden mahrum kalan Bursaspor, mali açıdan zor günler geçirdiği şu günlerde Mehmet Zeki'nin transferiyle adeta piyango tutturdu. Genç sağbekin Lille'e 2 milyon Euro bonservis bedeliyle gideceği öğrenilirken, imzalar atıldığı takdirde Yeşil Beyazlılar yüzde 50 pay maddesi ile bu tutarın 1 milyon Euro gibi bir bölümünün sahibi olacak.

Geçen sezon İstanbulspor'da 36 maçta görev yapan ve 3 kez rakip fileleri havalandırmayı başaran Mehmet Zeki'nin Fransa'ya giderek son kontrollerin ardından resmi sözleşmeyi imzalayacağı öğrenildi.

Fikstür 9 Temmuz'dabelli olacak

2018-2019 Sezonu Spor Toto Süper Lig fikstür çekimi 9 Temmuz Pazartesi günü yapılacak. TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda saat 15.00'te başlayacak fikstür çekimine TFF yetkilileri ve kulüplerin temsilcileri katılacak.