
Motto Futbol'da yayınlanan Futbolcast programına konuk olan Sözkesen Yeşil Beyazlı kulübün zor günlerden geçtiğini ancak küllerinden doğmak zorunda olduğunu söyledi.
Murat Sözkesen oyuncuların unutulduğunu, üzerlerine büyük bir yük bindirildiğini belirtirken, sorunun saha içinde değil, saha dışında olduğunu söyledi.
Sözkesen açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
“Bursaspor, küllerinden doğmak zorunda. Bursa, inanılmaz bir şehir. Bursaspor, eskisinden daha da iyi konuma gelebilir. Bursa'da yaşayan insanlara ciddi anlamda seslenmek istiyorum. Başka Bursaspor yok. Bu işin de şakası yok. Şahıslara kızarak Bursaspor'u aşağıya çekmek kimseye bir şey kazandırmaz. Bursaspor'un asıl problemi saha içinde değil, saha dışında. Biz birlik olamıyoruz, sıkıntımız bu. Bütün Bursa'nın Bursaspor'u sahiplenmesi lazım. Bizler gelip geçiciyiz. Gelen kim olursa olsun tam destek verilmeli. Bursasporlu futbolcular zor günler geçiriyor. Bursaspor büyük bir arma. Hayalini kurdukları takımda profesyonel oynuyorlar. Ama tam olarak gelişim sağlamak için zamana ihtiyaçları var. Futbolcu kardeşlerimizin son 2 senedir saha tarafı unutulmuş. Stres ve aşırı gerginlikle birlikte büyük bir yük bindirilmiş. Biz de onu hafifletmeye çalışıyoruz. Antrenmanlarda topun biraz daha bizde kalması için çalışıyoruz. Bursaspor’un geninde bu var. Bursaspor altyapısı her zaman maçları domine eden taraftarı. Bu futbolcular A takımda format değişikliği yüzünde 90 dakika savunma yapmaya alıştırılan takım vardı. Biz bunu değiştirmek istiyoruz. Değiştirmek de kolay değil. Adıyaman FK maçında biraz bunu başardık. Tam istediğim seviyede değil ama çocuklar bunu yapmaya çalışıyor. Yapacağımız, değiştireceğimiz çok fazla şey var. Yavaş yavaş halletmeye çalışıyoruz. Futbolcu kardeşlerimiz de ciddi bir reaksiyon veriyor. Bu da bizi ümitlendiriyor. Hedefimiz play-off derdim ama gerçekçi olmak lazım. Bir oyuncumuz sakatlandığı zaman çok zorluk çekiyoruz.”