Timsah'ta yıldız çok, maceraya gerek yok

Bursaspor'un teknik menajeri, 50. yıldaki transfer politikası ile ilgili soruya, taraftarın açtığı; “İkinci şampiyonlar Vakıfköy’den çıkacak” pankartıyla cevap verdi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

Cezayir'de gerçekleşen U20 Dünya Kupası Afrika Elemeleri'ni takip etmesinin ardından Türkiye'ye dönen teknik menajer Süha Sidal, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bursaspor'un 50. yılında yıldız transferi yapıp yapmayacağı ile ilgili gelen soru üzerine Sidal; “Tribünde bir pankart vardı. İkinci şampiyonlar Vakıfköy'den çıkacak diye. Bizim elimizde zaten yıldızlar var. Yıldız futbolcu transfer ettiğimiz zaman oynayacağının da garantisi yok. Biz kendi yıldızımızı çıkarmalıyız. Yıldız oyuncu alacağız deyip de kulübümüzü sıkıntıya sokamayız. Enes, Oğulcan, Batuhan birer yıldız. Senin elinde zaten bir sürü yıldız var. Dünya kulüpleri bizim topçularımızın peşinde. 2-3 sene içinde çok farklı yıldızlar bu takımın içinde olacak” dedi.

ENES İMZALAYACAKTIR

Bursaspor'un altyapısından yetişen genç yetenek Enes Ünal konusuna da açıklık getiren Süha Sidal, “Enes Bursasporlu, babası Mesut kardeşimiz Bursasporlu. Enes'in Bursaspor'a imza atacağına inanıyorum. Buradan profesyonel olarak giderse kulübe de faydalı olacak” ifadesini kullandı. Sidal altyapıda Enes'in yanı sıra birçok önemli forvet olduğunu belirterek; “Bana göre Türk futbolunun geleceğinde bu santrforlar söz sahibi olacak isimler” açıklamasında bulundu. Cezayir'deki U20 Dünya Kupası Afrika Elemeleri'nde göze çarpan ve gelecek vadeden oyuncular olduğunu ifade eden Sidal, “Bu futbolculara şimdi el atarsanız maliyetler ucuz oluyor. Bir iki sene sonra ulaşılmayacak rakamlara geliyorlar” açıklamasını yaptı.

Önce Ozan isteyecek

Mersin İdmanyurdu'nda kadro dışı kalan ve Bursa'ya dönmesi gündeme gelen Ozan İpek ile ilgili açıklamalarda bulunan Süha Sidal, “Hepimiz Ozan İpek'i istiyoruz. Karar mercii Ozan'ın kendisi. Ozan'ı kim istemez? O oynamak istiyor mu? Mesele burada. Oynamak isteyen bir Ozan İpek'e sadece Bursaspor'un değil milli takımımızın da ihtiyacı var” dedi.

Hedef üst sıralar

Süha Sidal, Kasımpaşa ve Beşiktaş olmak üzere iki önemli maça çıkacaklarını belirterek; “Bu iki maç lig sıralaması ve Avrupa hedefi konusunda çok önemli. Her bir basamak bizi sezon planlamasında daha öne çıkaracak. Aşağıda bitirip Avrupa kupasına girdiğiniz zaman takvim olarak sıkıntı yaşıyorsunuz. Bu da sezona yansıyabilir. Mümkün olduğunca en üst sırada bitirmek istiyoruz” ifadesini kullandı.

Mersin’e özel antrenör gidiyor

Mersin’de kadro dışı kalan Ozan İpek antrenman programının ilk gününü geride bıraktı. Yenal Tuncer ile birlikte sabah saat 08.00'de çalışmaya giden Ozan İpek, yaklaşık 2 saat antrenörün gelmesini bekledi. Bu gelişme üzerine menajerleriyle temas kuran Ozan'a aynı sorunları bir daha yaşamaması için özel bir antrenörün idman yaptırması gündeme geldi. Menajerleri tecrübeli futbolcu için önümüzdeki günlerde bir antrenörü görevlendirerek Mersin'e gönderecek ve Ozan sezon sonuna kadar bu antrenör tarafından çalıştırılacak.