
AK Ekonomiden Sorumlu Komisyon Üyesi Valdis Dombrovskis, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Makrofinansal yardıma ilişkin mutabakat zaptının bugün imzalanması, bizi Ukrayna'ya yönelik destek kredisinin ilk taksitine bir adım daha yaklaştırıyor. Söz verildiği üzere, bütçe desteğinin ilk dilimi ikinci çeyrekte serbest bırakılacak."
AK yetkilisi, bu yardımın “Ukrayna'nın ekonomik dirençliliğini güçlendireceğini, iç gelirlerini artıracağını ve yolsuzlukla mücadeleyi tahkim edeceğini” belirtti.
Daha önce yapılan açıklamalarda, kredinin ilk taksitini oluşturan 9 milyar evro’nun 6 milyar evro’luk kısmının, Kiev için insansız hava araçları (İHA) tedariki ve üretimine ayrılacağı bildirilmişti.