
İsrail ordusu, 17 Nisan'da yürürlüğe giren ve 17 Mayıs itibarıyla 45 gün uzatılan ateşkese rağmen Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdürüyor.
Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail'e ait savaş uçakları ve insansız hava araçları gün boyunca Sur , Sayda ve Nebatiye kentlerinde çok sayıda beldeyi hedef aldı.
Sur ve çevresine düzenlenen saldırılarda Tayr Diba beldesinde 9 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Deyr Kanun en-Nehr beldesindeki saldırılarda 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Sur kentindeki Mesakin Şaabiyye bölgesine düzenlenen saldırıda ise 1 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı.
Savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla toplam 9 kez hedef alınan Tayr Diba'da enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.
İsrail savaş uçakları ayrıca Sur kentine bağlı Kafrdunin beldesine de hava saldırısı gerçekleştirdi.
İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda Nebatiye'ye bağlı Sadikayn beldesinde 2, Sayda kent merkezinde 2 ve Sur'da 6 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.
İran Silahlı Kuvvetleri'nin savaşı yürüten birimi Hatemu'l Enbiya Karargahı, 8 Haziran'da, İsrail'e yönelik askeri operasyonların durdurulduğunu açıklamış ancak İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdürmesi halinde daha sert karşılık verileceği uyarısında bulunmuştu.
İsrail basını ise Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Trump'ın talebi üzerine İran'a saldırıları durdurmayı kabul ettiğini ancak Lübnan'a saldırıların "tüm gücüyle" devam edeceğini öne sürmüştü.