Merz: İran, ABD'yi küçük düşürüyor

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ABD’nin İran savaşında nasıl bir ‘çıkış stratejisi’ izlediğinin belirsiz olduğunu belirterek, İran yönetiminin Washington’u ‘küçük düşürmekte' olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2026 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2026 15:17

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Marsberg’de öğrencilere konuşan Merz, “Bütün bir ulus İran liderliği tarafından, özellikle de sözde Devrim Muhafızları eliyle aşağılanıyor” ifadelerini kullandı.

Merz, İran’ın müzakere sürecini “açıkça çok ustaca yürüttüğünü” ve ülkenin “beklenenden daha güçlü” olduğunu da söyledi.

‘EKONOMİYE DOĞRUDAN DARBE’

İran savaşının Almanya ekonomisine doğrudan etkileri olduğuna dikkat çeken Merz, çatışmanın “mümkün olan en kısa sürede” sona erdirilmesi gerektiğini söyledi.

Açıklamalar, ABD’nin İran politikasına yönelik Avrupa’dan gelen eleştirilerin giderek arttığı bir dönemde dikkat çekti.