
Trump, İtalya’nın kritik bir süreçte ABD’nin yanında yer almadığını savunarak, “İtalya bizim için orada değildi, biz de onlar için orada olmayacağız” ifadelerini kullandı. Açıklamasında, The Guardian gazetesinde yer alan ve İtalya’nın İran’a yönelik ABD operasyonu için Sicilya’daki bir hava üssünü kullandırmayı reddettiğine dair habere de atıfta bulundu.
MELONI’DEN HÜRMÜZ HAMLESİ
İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin, Hürmüz Boğazı’nda seyrüsefer güvenliğini ele alacak kritik bir konferansa katılmak üzere Paris’e gideceği açıklandı.
AVRUPA LİDERLERİ PARİS’TE BULUŞACAK
İtalyan basınına göre konferansa Emmanuel Macron, Friedrich Merz ve Keir Starmer da katılacak. Görüşmelerde, Hürmüz Boğazı’nda olası bir Avrupa misyonu ve bölgedeki güvenlik adımlarının ele alınması bekleniyor.
ABD-AVRUPA DENGESİ ARANIYOR
Meloni’nin, ABD ile olan müttefiklik ilişkilerini Avrupa’daki ortaklarıyla dengelemeye çalıştığı belirtilirken, son dönemde yaşanan diplomatik gerilimlerin de bu süreci etkilediği ifade ediliyor.