
Orta Doğu'ya ilişkin iyimserlik, haftanın ilk işlem gününde altın fiyatlarına destek verdi. Geçen haftayı 4 bin 509 dolardan kapatan ons altın, yeni haftada 4 bin 580 dolara kadar yükseldi. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, sabah saatlerinde ons altın 4 bin 563 dolardan fiyatlandı.
Gram altın ise 25 Mayıs itibarıyla 6 bin 710 TL'den güne başladı. Cuma gününü 6 bin 630 TL'den tamamlayan gram altın, ilk işlemlerde 6 bin 728 TL'yi test ederek son bir haftanın zirvesini gördü. Kapalıçarşı'da gram altın 6 bin 768 TL, çeyrek altın ise 11 bin 032 TL'den satıldı.
FED BASKISI SÜRÜYOR
Altındaki yükselişte, ABD ile İran arasında Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılmasını da içeren bir anlaşmaya yaklaşıldığı beklentisi etkili oldu. Bu gelişmeyle petrol fiyatları 100 doların altına inerken, dolar endeksindeki gerileme de altını destekledi.
Ancak FED cephesinden gelen faiz artışı sinyalleri altındaki yükselişi frenliyor. Stratejist Selçuk Gönençler'e göre ons altında kalıcı yükselişten söz edilebilmesi için 4 bin 950 dolar seviyesindeki düşen trend direncinin aşılması gerekiyor.