Türkiye'de üretildi, dünyanın dört bir yanından ordular sıraya girdi!

10 milyon dolar yatırımla kurulan Biyocha, 1,5 yıllık AR-GE çalışması ile yanık ve yaraları hızla iyileştiren krem geliştirdi. Dünyanın dört bir yanından ordular, kremin peşine düştü.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

Türkiye'de stratejik sektörler arasına alınan biyoteknolojide heyecan verici gelişmeler yaşanıyor.

Biyocha kurucu ortağı ve Genel Müdürü Mert Arkan " ABD'de yaşayan bir Türk bilim adamını, AR-GE merkezimizin başına geçirdik. Kişisel olarak üzerinde durduğu, yara ve yanıklarla ilgili çalışmasını bünyemizde devam ettirdi. Dünyada ilk defa yanık ve yaraları hızla iyileştiren kremi, 1,5 yılda geliştirdi. Daha bu ürünler Türkiye piyasasında tanınmadan, şaşırtan şekilde yabancı ordular bizimle temas kurdu" dedi.

"HEDEFİMİZ BU ÜRÜNLERİN ÜRETİLMESİNE DEVAM ETMEK"

İki ordudan birisinin Orta Doğu ülkelerinden, diğerinin ise Güneydoğu Asyaülkelerinden birinin silahlı kuvvetleri olduğunu ifade eden Arkan "Orta Doğu ülkesi, bizim bu ürünü sadece kendisi için üretmemizi istiyor. Güneydoğu Asya ülkesi ise patenti satın almak için ısrarlı. Biz Türkiye'ye milyarlarca dolar ihracat kapısı açabilecek ürünün patentini vermek istemiyoruz. Hedefimiz, bu ürünlerin Türkiye'de üretilmeye devam etmesi" diye konuştu.