
Eczacıbaşı Holding’in, Selpak ve Solo markalarının sahibi Sanipak Sağlıklı Yaşam Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin satış sürecinde yeni bir gelişme yaşandı.
Mart ayında Malezya merkezli Arch Peninsula Sdn Bhd ile Sanipak’ın tamamının 600 milyon dolar karşılığında satışı için anlaşma sağlayan Eczacıbaşı Holding, süreçte önemli bir aşamayı daha tamamladı.
REKABET ONAYLARI TAMAMLANDI
Rekabet Kurulu’nun 8 Mayıs tarihinde verdiği onayın ardından, satış süreci için gerekli yurt dışı rekabet izninin de alındığı açıklandı. Böylece devir sürecinde önemli bir eşik daha aşılmış oldu.
SÜREÇTE SON AŞAMAYA GELİNDİ
Yapılan açıklamaya göre, yurt içi ve yurt dışı rekabet izinlerinin tamamlanmasının ardından satışın gerçekleşmesi için diğer koşulların yerine getirilmesi bekleniyor. Kapanış işleminin, tüm şartların sağlanmasının ardından yapılacağı belirtildi.
KAP AÇIKLAMASIYLA DUYURULDU
Eczacıbaşı Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Sanipak hisselerinin devrine ilişkin gerekli tüm rekabet izinlerinin alındığı, ancak satışın tamamlanması için süreçteki diğer şartların devam ettiği ifade edildi.