Yaş çay alım fiyatı ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada 2020 yılında yaş çay ücretini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemleri duyurdu.

Erdoğan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını açıklayarak aynı zamanda 9 şehirde giriş-çıkışların kaldırıldığını açıkladı. Bu önemli gelişmelerin ardından merak edilen bir diğer konu ise 2020 çay fiyatıydı. 4 ilde yapılacak çay hasadı için üreticiler fiyatın ne kadar olacağıyla alakalı meraklı bir bekleyiş içerisindeydi.

'Müjdeyi vermek istiyorum' diyerek fiyatı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "2020 için yaş çay alım fiyatı 3 lira 27 kuruş olarak belirlenmiştir. Bu rakam 13 kuruşluk destekleme ile kilogramda 3 lira 40 kuruşa tekabül etmektedir. Hasatla beraber yaş çay alımları başlayacaktır. Ülkemizin en büyük enerji ve sulama projelerinden biri olan Ilısu Barajı'nın 6 türbininden ilkini 19 Mayıs'ta hizmete alacağımızın müjdesini kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum." dedi.