
İddiaya göre dolandırıcılar, 86 yaşındaki Şerif Pamuk’u telefonla arayarak isimlerinin kuyumcu soygununa karıştığını söyledi. Ardından 58 yaşındaki eşi Saadet Pamuk da benzer yöntemle arandı. Çifte, “kimliğiniz olay yerinde bırakıldı” denilerek sahte belgeler ve kimlik görselleri gönderildi.
Bir süre sonra çiftin evinde 33 bilezikten oluşan yaklaşık 2 kilogram altın bulunduğunu öğrenen dolandırıcılar, altınların inceleme yapılacağı bahanesiyle teslim edilmesini istedi.
“4 VESİKALIK FOTOĞRAF” OYUNU
Şüphelenen çiftin başlangıçta altınları vermek istemediği, ancak dolandırıcıların “Savcı bey 4 vesikalık fotoğraf istiyor” diyerek güven kazandığı belirtildi. Şerif Pamuk’u evden uzaklaştıran şüphelilerin, bu sırada Saadet Pamuk’u telefonda yönlendirmeye devam ettiği öğrenildi.
Kadın şahsın, “sivil polis” olarak eve gelen kişiye altınları teslim ettiği ifade edildi.
2 KİLO ALTIN KAYBOLDU
Altınları teslim ettikten sonra telefonların kapandığını fark eden Pamuk çifti, numaralara tekrar ulaşamayınca dolandırıldıklarını anladı ve jandarmaya şikayette bulundu.
Olay sonrası yapılan operasyonlarda bazı şüphelilerin yakalandığı, çok sayıda altın ve dövize el konulduğu bildirildi.
“BİZİ FELÇ ETTİLER”
Yaşadıklarını anlatan Şerif Pamuk, dolandırıcıların kendilerini uzun süre telefonla yönlendirerek psikolojik baskı kurduğunu söyledi.
Pamuk, “Arsamızı, tarlamızı sattık, o altınları çocuğumuza ev almak için biriktirmiştik. Bizi felç ettiler” dedi.
“ŞEYTANDAN BİLE BETERLER”
Saadet Pamuk ise dolandırıcıların çok ikna edici konuştuğunu belirterek, “Bana ‘anneciğim’ diye hitap ettiler. Beynimizi yıkadılar, gözümüzü kör ettiler” ifadelerini kullandı.
Jandarmanın olayla ilgili soruşturmasının sürdüğü, şebekenin diğer üyelerinin tespitine yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.