AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'dan önemli açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal MKYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada tartışmalı referandum sonrası Erbil yönetimine uygulanacak tedbirlerle ilgili "Aslolan sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve sözcülerinin açıklamalarıdır"dedi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, MKYK toplantısının ardından açıklama yaptı. MHP lideri Bahçeli'nin açıklamalarına değinen ve hassayetini anlıyoruz" diyen Ünal'ın açıklamalarınını satır başları şöyle:

Türkiye'nin kaderi ile Ak Parti'nin kaderi birleşmiştir. AK Parti bu sorumlulukla bakmaktadır. Bölgedeki yeni krizlere de AK Parti aynı sorumluluklarla bakmaktadır. Bugün de MKYK ile hem Kuzey Irak referandumunu hem Dış İlişkiler Başkanlığımız son Almanya seçimlerini, İçişleri Bakanlığımız iç güvenlik gelişmelerini de değerlendirmiş bizimle paylaşmıştır. Bahçeli'nin kaygıları ile bizim kaygılarımız aynıdır. Sayın Bahçeli'nin bizim açıklamalarımıza yönelik kaygılarını anlayışla karşılarız ama burada aslolan sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve sözcülerinin açıklamalarıdır. Önümüzde Kuzey Irak referandumu sonrası bu referandum sonuçlarına ilişkin Türkiye'nin pozisyonuna dair açıklamaları olmuştur. Bu açıklamalar bizim önümüzdeki süreçte bir plan içerisinde değişen pozisyonlara göre alacağımız durumu ifade ediyor.

Devlet yönetmek, çok hızlı bir şekilde pozisyon değiştirmek, doğru pozisyon alabilmekle ilgilidir. Bakanlarımızın da bu meyanda açıklamaları, Cumhurbaşkanımızın açıklamaları ile tenakuz ifade etmiyor. Şu anda herhangi ambargo uyguluyor değiliz.

MALİYE BAKANI YENİ VERGİ DÜZENLEMESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPACAK

Sayın Naci Ağbal, konunun açıklanması için gerekli soruları 18:30'da cevaplayacak.

YAZ SAATİ UYGULAMASI

Saat düzenlemesi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı var buna ilişkin bizim pozisyonumuz da sizinle paylaşılacak.

SEÇİM BARAJI

Hem siyasi partiler kanunu hem de seçim kanunu değerlendirilecek. 2012 yılında bu konuda 3 seçenek sunduk. Ancak destek bulmamıştı. Uyum yasaları çerçevesinde yeniden gündeme gelebelir.