Azaltılmış sınıflar öğrencileri bekliyor

Erzincan'da pandemiye karşı yoğun tedbirler altında öğrencileriyle buluşmayı bekleyen üniversiteler ekim ayında eğitime başlıyor. Her üniversite kendi açılış tarihini ilan ediyor. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi de 5 Ekim'de açılacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

Pandemiye karşı yoğun tedbirler altında öğrencileriyle buluşmayı bekleyen üniversiteler ekim ayında eğitime başlıyor. Her üniversite kendi açılış tarihini ilan ediyor. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi de 5 Ekim'de açılacağını duyurdu. Rektör Prof. Dr Akın Levent yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Biz pandeminin etkilerine karşı gerekli tedbirlerimizi alarak hazırlığımızı yaptık. 5 Ekim'de öğrencilerimizle buluşmayı planlıyoruz. Azami derecede dikkat ve özen gösteretek eğitimi aksatmadan ama tedbirlerden de ödün vermeden, kampüs ve dersanelerimizi seyreklestirerek, öğrencilerimize üniversitemizin donananım ve birikimini aktarmak amacındayız"

6 BİN ÖĞRENCİ ALINACAK

Üniversitenin 3 Enstitü, 11 Fakülte, 4 Yüksekokul, 12 Meslek Yüksekokulu'na sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Levent "2020-2021 eğitim-öğretim yılında 133 programa 535'i Lisansüstü, 2625'i Lisans ve 2795'i Ön Lisans düzeyinde olmak üzere toplam 5955 öğrenci almayı planlıyoruz" dedi.