Bakanlıktan soruşturma kararı: Çıplak arama iddiası sonrası harekete geçildi!

İBB davasında gündeme gelen “çıplak arama” iddiaları sonrası İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı; mülkiye ve polis müfettişleri görevlendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2026 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2026 14:55

İstanbul’daki bir davada gündeme gelen “çıplak arama” ve kötü muamele iddiaları sonrası İçişleri Bakanlığı devreye girdi. Bakanlık talimatıyla olayla ilgili kapsamlı soruşturma başlatıldı.

İDDİALAR DURUŞMADA GÜNDEME GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi davasının duruşmasında, Medya AŞ Genel Müdürü Fatoş Pınar Türker’in gözaltı sürecinde “çıplak arama” ve kötü muameleye maruz kaldığı iddiaları kamuoyuna yansıdı.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Mustafa Çiftçi’nin talimatıyla iddiaların araştırılması için Mülkiye Müfettişi ve Polis Müfettişi görevlendirildi.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, bir ceza davası kapsamında tutuklu yargılanan bir kişinin gözaltı sürecinde kötü muamele ve usulsüz arama uygulamalarına maruz kaldığı yönündeki iddiaların tüm yönleriyle inceleneceği belirtildi.

Açıklamada, sürecin hukuki, idari ve teknik boyutlarıyla şeffaf şekilde yürütüleceği vurgulanarak kamuoyuna saygıyla duyurulduğu ifade edildi.

SÜREÇ YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

Başlatılan soruşturma kapsamında müfettişlerin hazırlayacağı rapor doğrultusunda gerekli adımların atılması bekleniyor. Olayla ilgili gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.